Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 12:53

  Κυπριακό: Δεν κάνει βήμα πίσω ο Τατάρ, εμμένει σε κυριαρχική ισότητα

  Κυπριακό: Δεν κάνει βήμα πίσω ο Τατάρ, εμμένει σε κυριαρχική ισότητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πήγε στη Νέα Υόρκη για να εξηγήσει την πολιτική του για κυριαρχική ισότητα και ίσο διεθνές καθεστώς και μια θεσμική σχέση που θα βασίζεται στην συνεργασία μεταξύ δύο κρατών στην Κύπρο, αναφέρει ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι στο πλαίσιο αυτό θα έχει πρώτα διμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και στις 27 Σεπτεμβρίου θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κατόπιν πρόσκληση του κ. Γκουτέρες.

  Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ανακοίνωση της "προεδρίας" για την παρουσία χθες στη Νέα Υόρκη και του Τ/κ ηγέτη στα εγκαίνια του "Σπιτιού της Τουρκίας", ο κ. Τατάρ δήλωσε μεγάλη ικανοποίηση που βρέθηκε εκεί και ανέφερε πως είχε επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που παρέστησαν στην τελετή.

  Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι "η στάση μας είναι ξεκάθαρη και δεν τίθεται θέμα να κάνουμε βήμα πίσω. Είμαστε υπέρ του διαλόγου, ωστόσο για να μπορέσει αυτός ο διάλογος να έχει νόημα και να πετύχει ένα θετικό αποτέλεσμα, αυτό είναι εφικτό τηρώντας τις αρχές που ανέφερα. Μια πιθανή συμφωνία για να είναι ρεαλιστική και βιώσιμη, εξαρτάται από την αποδοχή αυτών των αρχών. Επίσημες διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόνο με την εφαρμογή αυτών των αρχών. Δοκιμασμένες και ανεπιτυχείς μέθοδοι και φόρμουλες, δεν μπορούν ποτέ να μας οδηγήσουν στον επιθυμητό στόχο".

  Με αυτή την αντίληψη και με εποικοδομητική στάση, συνέχισε ο κ. Tατάρ, θα συνεχίσει τις επαφές του στην Νέα Υόρκη.

  Στην ανακοίνωση της "προεδρίας" γίνεται αναφορά και σε ευχαριστήριες δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ προς τον Τούρκο Πρόεδρο για το γεγονός ότι στο "Σπίτι της Τουρκίας" έχει παραχωρηθεί ένας όροφος στο ψευδοκράτος, "σε μια από τις πιο γνωστές περιοχές της Νέας Υόρκη, στην καρδιά της διεθνούς διπλωματίας".

  Ο κ. Τατάρ είπε ότι ο τ/κ "λαός" από το 1974 μέχρι σήμερα έχει "αντιπροσωπεία" στη Νέα Υόρκη και πως αυτή από το 1975 μέχρι το 1983 αντιπροσώπευε το "τ/κ ομόσπονδο κρατίδιο" και από το 1983 μέχρι σήμερα την "τδβκ", όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος.

  Την πιο έντονη δράση, συνέχισε, η "αντιπροσωπεία" του ψευδοκράτους την έχει στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ, διατηρώντας επαφή με τον ΓΓ των ΗΕ, τους αντιπροσώπους των μονίμων μελών και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Επίσης, πρόσθεσε, έχουν επαφή με δημοσιογράφους αμερικανικών ΜΜΕ αλλά και με Τ/κ που μένουν κυρίως στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

  Ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν "υπηρετήσει" σε αυτό το πόστο όλα αυτά τα χρόνια.

  "Θα ήθελα να τονίσω ότι τα σημερινά εγκαίνια είναι επίσης μια ένδειξη της ανερχόμενης δύναμης της Τουρκίας στις δραματικά μεταβαλλόμενες συνθήκες διεθνώς. Αυτή η δύναμη θα έχει επίσης θετική επίδραση στην κοινή εθνική μας υπόθεση, το Κυπριακό".

  Με αυτή την ευκαιρία έστειλε "χαιρετισμούς και την αγάπη μας στον τ/κ λαό από τη Νέα Υόρκη".

  Πηγή: Philenews.com

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ