Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 11:39

  Μ.Βαρβιτσιώτης: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη" για την αντιμετώπιση και των σημερινών και των μελλοντικών προκλήσεων

  Βαρβιτσιώτης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη" για την αντιμετώπιση και των σημερινών και των μελλοντικών προκλήσεων, δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

  "Η ευρωπαϊκή ατζέντα έχει ανοίξει. Μπροστά μας τίθενται διλήμματα πολύ σημαντικά, μετά τις γεωπολιτικές εξελίξεις που έχουν να κάνουν και με τη στρατηγική αυτονομία, αλλά και με το ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο. Σε αυτή τη συζήτηση, η οποία ξεκινά σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων και θα συνεχιστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτβρίου, η Ελλάδα έρχεται με μία σαφή θέση. Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που υπάρχουν ήδη, όπως η covid19, αλλά και για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων που έχουν σχέση με την ασφάλεια στη Μεσόγειο και με την προστασία από τις ενδεχόμενες προσφυγικές ροές και βέβαια για την προστασία των καταναλωτών από τις απότομες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας", δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

  Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαϊκών Μεσογειακών χωρών EU MED, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου. Επίσης, θα ενημερώσει και για την ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στη Θεσσαλονίκη, την 15η Σεπτεμβρίου, με θέμα "Τα Δυτικά Βαλκάνια συμμετέχουν στον Διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης".

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ