Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 20-Σεπ-2021 12:42

  Γ. Οικονόμου: Μέχρι στιγμής, η παρουσία Μητσοτάκη-Ερντογάν δεν συμπίπτει χρονικά στις ΗΠΑ

  Γ. Οικονόμου: Μέχρι στιγμής, η παρουσία Μητσοτάκη-Ερντογάν δεν συμπίπτει χρονικά στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.06

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Δεν έχει αλλάξει κάτι τις τελευταίες ώρες στο μέτωπο μίας ενδεχόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, όπως αυτή ήρθε στο προσκήνιο μετά από δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  Μετά τις αναφορές κυβερνητικών στελεχών, σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής τα προγράμματα των δύο ηγετών δείχνουν ότι δε συμπίπτει η παρουσία τους στη Νέα Υόρκη. "Εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παραμονή του και υποβληθεί τέτοιο αίτημα θα εξεταστεί διπλωματικά…Και νομίζω ότι θα απαντηθεί θετικά", σημείωσε ο κ. Οικονόμου. "Η στάση της Ελλάδας είναι σταθερή και πάγια. Με ψυχραιμία αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα αυτά. Η πολιτική μας, επιτρέπει στη χώρα να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της…", σχολίασε, απαντώντας για τις νέες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διήμερη παρουσία του στη ΔΕΘ.

  "Ο κ. Τσίπρας τίποτα δεν κατάλαβε και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ήταν και παραμένει εκείνος που θεώρησε εθνική ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης. Αρκέστηκε να επαναλαμβάνει όλα όσα έλεγε την περίοδο της διακυβέρνησής του, δείχνοντας αλαζονεία απέναντι στους πολίτες που τον καταψήφισαν και  αποδεικνύοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον, εγχώριο και διεθνές, που έχει προκύψει από τις εκλογές του 2019 και μετά. Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014. Μόνο που σήμερα όλοι ξέρουμε τι ακολούθησε τότε. Δεν  απάντησε σε κανένα από τα μεγάλα διακυβεύματα του αύριο και σε κανένα ερώτημα του σήμερα.  Και αυτό γιατί κατανοεί την πραγματικότητα μέσω παρωχημένων ερμηνευτικών εργαλείων. Επειδή  δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, συνοδευόμενη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο, επανήλθε στα συνηθισμένα κλίσε και τα προσφιλή του ψέματα. Το ποιο αγαπημένο ότι δήθεν ο πρωθυπουργός νομοθετεί για τους πλούσιους, για τους λίγους και τους ισχυρούς", ανέφερε. "Η ιστορία όμως έδειξε ότι ο κ. Τσίπρας  νομοθετούσε για να αρπάξει το εισόδημα της μεσαίας τάξης,  ενώ η κυβέρνησή μας σήμερα νομοθετεί για να ενισχύσει το εισόδημα όλων των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας παραμένει αγκυλωμένος στο παρελθόν, το πλαίσιο σκέψης του και η πολιτική του συγκρότηση δεν έχουν καμιά αναφορά στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση, σε κάθε επίπεδο: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό.  Για αυτό και επέμεινε στο λόγο του στις λέξεις "επιστροφή" και "κατάργηση", παρά το γεγονός ότι το βασικό του σύνθημα υποτίθεται πως ήταν η "νέα αρχή". Η δική μας  κουλτούρα ,η δική μας πολιτική αρχή είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Είναι  η διασφάλιση του ατομικού συμφέροντος μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού. Η πολιτική της κυβέρνησης έως σήμερα και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχουν ως κοινό παρονομαστή την κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς να αφήνουν κανένα πίσω", πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Ο Κ. Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη - Τι ισχύει για τη συνάντηση που ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ