Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 16:16

  Α. Πατέλης: Το αποτέλεσμα της ανάπτυξης επιστρέφεται στην κοινωνία

  Α. Πατέλης: Το αποτέλεσμα της ανάπτυξης επιστρέφεται στην κοινωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση έχει σχέδιο για τη νεολαία τα πρώτα δείγματα του οποίου αποτυπώθηκαν στη ΔΕΘ με τη μείωση του τέλους στις τηλεπικοινωνίες για νέους έως 29 ετών, τα 50 GB ίντερνετ και την παρέμβαση για το "πρώτο ένσημο", ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ o επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης.

  Πρόσθεσε πως η σημερινή κυβέρνηση "πιστεύει πολύ στις μεταρρυθμίσεις και στους ρυθμούς ανάπτυξης που δημιουργούν σταδιακά δημοσιονομικό χώρο, ο οποίος επιστρέφεται στην κοινωνία με ένα τρόπο συμπεριληπτικό".

  Αναφορικά με τα μέτρα για την κλιματική κρίση ο κ. Πατέλης σημείωσε πως η ενεργειακή μετάβαση θα γίνει με ένα τρόπο κοινωνικά δίκαιο, τη στιγμή που στη Ευρώπη δημιουργούνται ειδικά Ταμεία όπως το κοινωνικό όπου η Ελλάδα θα λάβει 4 δισ. ευρώ ώστε να προστατευτούν οι ευάλωτες ομάδες. Πρόσθεσε ότι αξιοποιείται το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών από την αύξηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

  Αναφορικά με το αφορολόγητο όριο στις γονικές παροχές που αυξάνεται στις 800.000 ευρώ, ο κ. Πατέλης σημείωσε  πως το μέτρο αφορά κάθε περιουσιακό στοιχείο, όπως χρήματα και ακίνητα. Με το μέτρο επισήμανε ότι  ξεκλειδώνουν περιουσίες και πόροι που θα βοηθήσουν στην αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας μας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ