Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 15:11

  Βουλή: Ο Θ. Λιβάνιος κάλεσε την αντιπολίτευση να συνταχθεί υπέρ του ν/σ για τα ζώα συντροφιάς

  Βουλή: Ο Θ. Λιβάνιος κάλεσε την αντιπολίτευση να συνταχθεί υπέρ του ν/σ για τα ζώα συντροφιάς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να συνταχθούν, όχι με την κυβέρνηση, αλλά με τα αδέσποτα που έχουν ανάγκη, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς.

  Όπως είπε ο κ. Λιβάνιος, το νομοσχέδιο αφορά πρωτίστως τα ζώα συντροφιάς και ιδίως τα αδέσποτα. Αφορά τον ευσυνείδητο κηδεμόνα ζώου ο οποίος τα έχει ως μέλος της οικογένειάς του. Αφορά τον κτηνοτρόφο ο οποίος βλέπει τα αγαπημένα του ζώα ως πολύτιμους συμπαραστάτες στη φύλαξη των ζώων του. Αφορά τον σοβαρό κυνηγό, ο οποίος βλέπει τα σκυλιά του ως φίλους και συνεργάτες. Αφορά τους χιλιάδες εθελοντές οι οποίοι από το υστέρημά τους σιτίζουν αδέσποτα ζώα και αισθάνονται μόνοι. Αφορά όσους και υπό οποιασδήποτε καιρικές ή άλλες συνθήκες προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο τους σε καταφύγια ώστε αυτά να είναι χώρος για την ευζωία των ζώων αντί να είναι αποθήκες ψυχών. Αφορά όλους όσοι μέσα σε περιττώματα ενός άθλιου καταφυγίου προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή ένα σκελετωμένο σκύλο. Αφορά τους κηδεμόνες που μεσάνυχτα καλούσαν απεγνωσμένα σε πανσιόν σκύλων, σε μια φλεγόμενη περιοχή, μη γνωρίζοντας τι έχουν απογίνει τα ζώα τους και αν είναι ζωντανά. Αφορά τους δήμους, οι οποίοι, από το υστέρημά τους, δίνουν σημαντικούς πόρους για να αναπτύξουν ένα σύγχρονο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων ζώων. Αφορά και αυτούς οι οποίοι μέσα στον Αύγουστο έστησαν το θαύμα του Γαλατσίου και βρέθηκαν να κατηγορούνται ως κυβερνητικές οργανώσεις από κάποιους. Αυτούς το νομοσχέδιο τους βοηθάει.

  Αφορά όμως, συνέχισε ο κ. Λιβάνιος, και τον ασυνείδητο ο οποίος πετάει νεογέννητο κουτάβι στον κάδο απορριμμάτων γιατί το σκυλί του γέννησε περισσότερα ζώα από όσα θα ήθελε και δεν μπόρεσε να τα δώσει σε φίλους. Αφορά αυτούς που έχουν δεμένα τα ζώα τους, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, δίχως πρόσβαση σε φαγητό και νερό. Αφορά τους δήμους, οι οποίοι έχουν αφήσει τα ζώα στο έλεος του θεού και σε εγκαταστάσεις οι οποίες είναι χωματερές. Αφορά όσους εγκατέλειψαν αναίτια τα ζώα τους μέσα στις πυρκαγιές του Αυγούστου και βρήκαν φρικτό θάνατο. Αφορά κάποιους ασυνείδητους κυνηγούς οι οποίοι όταν διαπιστώνουν ότι ο σκύλος τους δεν είναι αποδοτικός στο κυνήγι τον πυροβολούν ώστε να μην είναι βάρος. Αφορά όσους προωθούν την παράνομη εκτροφή και το παράνομο εμπόριο δίχως κανόνες και ελέγχους. "Σε αυτούς είμαστε απέναντι", είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ