Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Σεπ-2021 13:09

  Κ. Σακελλαροπούλου για το Αφγανιστάν: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τον πληθυσμό και ιδίως τις Αφγανές γυναίκες

  Σακελλαροπούλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Sergio Mattarella, συμμετέχει στην 16η Άτυπη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos, η οποία φέτος πραγματοποιείται στη Ρώμη.

  Στην πρωινή σύνοδο εργασιών, η οποία είχε ως θέμα "Η Ε.Ε. στον δρόμο για στρατηγική αυτονομία: υποχρεώσεις και ευκαιρίες", η κυρία Σακελλαροπούλου επεσήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να βελτιώσει την επιρροή της σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο και να επιβεβαιώσει τον ρόλο της ως εγγυήτρια των θεμελιωδών αξιών της, όπως ο σεβασμός για το Κράτος Δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, η ελευθερία του τύπου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που αποτελούν  πυλώνες της δημοκρατίας μας και ουσιαστικά στοιχεία του τρόπου ζωής μας.

  Ειδικότερα για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τον πληθυσμό και ιδίως τις Αφγανές γυναίκες που μάχονται για τα δικαιώματά τους, και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ενδεχόμενη ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση.

  Η απογευματινή σύνοδος εργασιών θα έχει θέμα "Η συνεισφορά της Ε.Ε. στην πολυμέρεια στον κόσμο μετά την πανδημία", ενώ θα ακολουθήσει και συνέντευξη Τύπου των Αρχηγών Κρατών που συμμετέχουν. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ