Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Σεπ-2021 20:26

  H ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Δένδια με την Πρόεδρο της Μολδαβίας

  H ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης του Ν. Δένδια με την Πρόεδρο της Μολδαβίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Μολδαβίας Μάια Σάντου (Maia Sandu), ο Νίκος Δένδιας ολοκλήρωσε τη σημερινή επίσκεψή του στο Κισινάου.

  Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η πορεία μεταρρυθμίσεων και η στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Μολδαβίας, καθώς και η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς, επισημαίνεται σε ανάρτηση του ΥΠΕΞ στο Twitter.

  Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ της Μολδαβίας

  Στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Μολδαβία έπειτα από αρκετά χρόνια, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Νίκου Ποπέσκου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η ενδυνάμωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Μολδαβίας και η στήριξη Ελλάδας στην Ανατολική Εταιρική Σχέση, η υπογραφή Διμερούς Συμφωνίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γνωστοποιείται με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

  Θα ακολουθήσει συνάντηση του Νίκου Δένδια με την πρωθυπουργό της Μολδαβίας Ναταλία Γαβρίλιτσα (Natalia Gavriliță).

  Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Μολδαβία θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της χώρας Μάια Σάντου (Maia Sandu). Οι συνομιλίες, όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, αναμένεται να επικεντρωθούν στην ενίσχυση των διμερών δεσμών και στην ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Μολδαβίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ