Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 08-Σεπ-2021 15:18

  Σχοινάς και Σμιτ στην Ελλάδα για δια βίου μάθηση και απασχόληση με φόντο τη ΔΕΘ

  Σχοινας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς θα βρεθεί στην Ελλάδα 10-12 Σεπτεμβρίου και ο Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ 9-11 Σεπτεμβρίου, για να συζητήσουν θέματα σχετικά με τη διά βίου μάθηση, την πολιτική απασχόλησης και την ένταξη, κατόπιν της έγκρισης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας από την Επιτροπή τον Ιούνιο.

  Την Πέμπτη στην Αθήνα, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς και με άλλους εκπροσώπους της κυβέρνησης, των κοινωνικών εταίρων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

  Την Παρασκευή, ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Απόστολο Τζιτζικώστα. Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς και ο Επίτροπος κ. Σμιτ θα πραγματοποιήσουν κοινή επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP), και κατόπιν θα επισκεφτούν τη 2η Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας (ΕΠΑΣ) του Κέντρου Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, η οποία συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ.

  Ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει επίσης στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ)

  Το Σάββατο, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα εγκαινιάσουν το περίπτερο της Επιτροπής στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Αντιπρόεδρος κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει επίσης στο Aristotle Medical Forum.

  Τέλος, την Κυριακή, ο κ. Σχοινάς θα συμμετάσχει σε διάλογο για το Μέλλον της Ευρώπης μαζί με τον Έλληνα υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ