Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 07-Σεπ-2021 12:50

  MED7: Άτυπη διαδικτυακή συνάντηση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας

  MED7: Άτυπη διαδικτυακή συνάντηση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ύστερα από ελληνική πρωτοβουλία και, υπό την προεδρία του Προέδρου της Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, αύριο Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί άτυπη συνάντηση, μέσω διαδικτύου, των μελών των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και 'Αμυνας των Κοινοβουλίων των νοτίων χωρών της ΕΕ - Group Med (Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία, Μάλτα, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία).

  Η συνάντηση πραγματοποιείται στο περιθώριο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφαλείας και 'Αμυνας (ΚΠΑΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν διαδικτυακά σε αυτή όλοι οι βουλευτές-μέλη των Επιτροπών Εξωτερικών Υποθέσεων και 'Αμυνας των Κοινοβουλίων του Group Med, που αριθμούν περί τους 500 βουλευτές.

  Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, που θα τοποθετηθεί επί των τρεχουσών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, που θα τοποθετηθεί επί του θέματος Μετανάστευση, βήματα προς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση.

  Στόχος της άτυπης συνεργασίας των Κοινοβουλίων του Group Med, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων και η ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μελών των Κοινοβουλίων των νοτίων χωρών της ΕΕ για την προώθηση κοινών θέσεων και την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων. 

  Η ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετέχει στη συνάντηση από την αίθουσα συσκέψεων που βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων επί της λεωφόρου Βασ. Αμαλίας 22-24.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ