Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 06-Σεπ-2021 13:57

  Κυπριακές αντιδράσεις στην υπουργοποίηση Στυλιανίδη

  Κυπριακές αντιδράσεις στην υπουργοποίηση Στυλιανίδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ευχές μέσω twitter από τον Πρόεδρο της Κύπρου στο Χρήστο Στυλιανίδη με αφορμή την ανακοίνωση της ανάληψης των νέων του καθηκόντων ως υπ. Πολιτικής Προστασίας της ελληνικής κυβέρνησης.

  Ο Κύπριος πρόεδρος ενημερώθηκε χθες για την επικείμενη υπουργοποιήση του κ. Στυλιανίδη από τον ίδιο τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κύπριος Πρόεδρος κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε ότι το θέμα αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, καθώς ο Χρήστος Στυλιανίδης προέρχεται από το κόμμα της κυπριακής δεξιάς, αν και τηρεί αποστάσεις τόσο από το κόμμα αλλά και από την κυβέρνηση Αναστασιάδη.  

  Τέλος στα σενάρια για  την Προεδρία;  

  Η υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη αναζωπύρωσε και την συζήτηση για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Κύπρου αφού το όνομα του νέου Υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη εμπλεκόταν σε όλες τις αναλύσεις αναφορικά με την εκλογική μάχη του 2023. Σύμφωνα με τα σενάρια, ο τέως ευρωπαίος Επίτροπος προκρινόταν ως μια προσωπικότητα που θα μπορούσε να συγκεντρώσει τη στήριξη των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της ομοσπονδιακής λύσης του Κυπριακού. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την συμμετοχή του κ. Στυλιανίδη σε μια κυβέρνηση της "δεξιάς", καθιστούν απίθανη τη στήριξη μιας ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του από το ΑΚΕΛ, το κόμμα της Κυπριακής Αριστεράς.  

  Ο τρίτος Κύπριος υπουργός  

  Με αφορμή την υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη, κυπριακά ΜΜΕ ανατρέχουν στο παρελθόν σημειώνοντας πως ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας είναι ο τρίτος Κύπριος που αναλαμβάνει πόστο σε Ελληνική Κυβέρνηση. Πρώτος ήταν ο πατέρας της δημοσιογράφου-συγγραφέα Έλενας Ακρίτα, Λουκής Ακρίτας, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός Τύπου και Πληροφοριών στην Κυβέρνηση Απελευθερώσεως του Γεωργίου Παπανδρέου. Δεύτερος Κύπριος που υπουργοποιήθηκε σε ελληνική κυβέρνηση ήταν ο Γιάννος Κρανιδιώτης ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Εξωτερικών το 1997, και αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών δύο χρόνια αργότερα, θέση που διατήρησε μέχρι το θάνατό του, στις 14 Σεπτεμβρίου 1999.

  Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία


  Πηγή: Deutsche Welle

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Γιατί ο Μητσοτάκης δημιούργησε υπ. Πολιτικής Προστασίας - Η επιλογή των Στυλιανίδη και Τουρνά

  * Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

  * O Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ