Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Σεπ-2021 20:57

  Πλεύρης: Με τροπολογία επεκτείνονται οι κυρώσεις και στους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς

  Πλεύρης: Με τροπολογία επεκτείνονται οι κυρώσεις και στους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την επέκταση των κυρώσεων και στους ιδιώτες γιατρούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, με τροπολογία που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα,  προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, μιλώντας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας με αφορμή τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών. 

  Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αναστολές προς τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί φτάνουν τις 6.412, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αλλά όπως σημείωσε ο υπουργός, "Αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν προς τα πάνω γιατί τα νοσοκομεία επεξεργάζονται αυτή τη στιγμή, άτομα τα οποία έχουν ζητήσει αναρρωτικές άδειες ή υπάρχουν άτομα που βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες ή για κάποιους λόγους τεχνικούς δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία".

  Άρα έχουμε ένα ποσοστό το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα σε μεγάλο βαθμό να διαχειριστούμε την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας" πρόσθεσε.

  Παράλληλα το ΕΚΑΒ έχει γύρω στα 500 άτομα σε αναστολή, εκ των οποίων τα 400 είναι πληρώματος, σε σύνολο 4.800, σημείωσε.

  "Ενώ λοιπόν μέχρι τώρα η κατεύθυνση ήταν ότι αυτός ο κόσμος που δεν έχει εμβολιαστεί θα επέστρεφε στην εργασία του όταν θα ολοκλήρωνε τον εμβολιασμό του και θα περνούσαν οι 14 μέρες, επειδή ακριβώς είχαμε δώσει τη δυνατότητα όσοι μέχρι τις 31 Αυγούστου έκαναν το πρώτο εμβόλιο να παρέμεναν στο σύστημα με δήλωση την οποία έκαναν εχθές. Και θα έχετε πληροφορηθεί ότι με τροπολογία που θα έρθει την άλλη εβδομάδα, θα δώσουμε τη δυνατότητα τώρα και σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, με το που μπουν στην εμβολιαστική διαδικασία, με το που  κάνουν δηλαδή το πρώτο εμβόλιο να μπορέσουν να μπουν στο σύστημα.

  Ήδη λαμβάνω στοιχεία για 1η και 2 Σεπτεμβρίου για κόσμος ο οποίος έχει πάει και έχει δηλώσει να εμβολιαστεί. Που σημαίνει ότι έχει επηρεαστεί σε ένα βαθμό από αυτό που άκουσε, γιατί θα μου φαινόταν παράλογο κάποιος να έβαζε στην 1η του μηνός που ξεκινούσε η αναστολή" υπογράμμισε. 

  Εξήγησε πως έγινε αυτή η πρωτοβουλία, ώστε και σήμερα οι άνθρωποι που κλείνουν εμβόλιο, θα ξέρουν ότι μόλις ψηφιστεί η τροπολογία που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα, θα μπορούν να ξαναμπούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

  Τι έγινε με τις ΜΕΘ στο Παπανικολάου 

  "Ενημερώθηκα- επειδή είδα ότι έγινε διαμαρτυρία- και βλέπω ότι έχουν θέσει πολλοί το θέμα για τις 18 κλίνες ΜΕΘ του "Παπανικολάου". Θέλω να σας ενημερώσω και σε αυτό: Οι συγκεκριμένες 18 κλίνες ΜΕΘ λειτούργησαν όταν χρειάστηκαν με το υπάρχον προσωπικό. Δεν λειτούργησαν με παραπάνω προσωπικό. Αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται σε λειτουργία διότι δεν υπάρχει αναμονή στη Θεσσαλονίκη. Με το υπάρχουν προσωπικό μπορούν να λειτουργήσουν όποτε τις χρειαστούν και ζήτησα από τον ίδιο τον Υπεάρχη να κάνει το σχέδιο ώστε να λειτουργήσουν.  Θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν και γενικότερα η έγκριση για τις προσλήψεις θα έχει υπογραφεί από εμένα την επόμενη εβδομάδα.

  Η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για τρεις μήνες που θα καλύψει τις θέσεις του προσωπικού το οποίο έχει μπει σε αναστολή" είπε ο κ. Πλεύρης. 

  Για τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

  "Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάλαβα, χειροκροτήσατε τον κύριο Πολάκη. Δεν μπορείτε να χειροκροτείτε όταν ο κύριος Πολάκης μιλάει για ιδεοληψία εμβολιασμού και όταν εγώ δίνω συγκεκριμένα στοιχεία ότι το 90% των ανθρώπων που είναι στις ΜΕΘ προέρχονται από το 40% των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιλέξατε ομιλητή να έρθει να απαντήσει στον Υπουργό Υγείας σε θέμα που έχει σχέση με τον εμβολιασμό, έναν υγειονομικό που δεν θέλει να εμβολιαστεί, και τον χειροκροτήσατε" τόνισε . 

  "Να το πούμε ξεκάθαρα, ο κύριος Πολάκης είναι υγειονομικός, έχει υποστεί τις κυρώσεις γιατί δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε Κλινική. Αυτή είναι η κύρωση. Θα υπάρξουν και άλλες κυρώσεις όχι τιμωρητικές.  Είναι στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας. Όταν έχεις επιλέξει δίνοντας τον όρκο του Ιπποκράτη να πηγαίνεις σε κόσμο και να του παρέχεις θεραπεία, το μείζον της Δημόσιας Υγείας είναι να μην γίνεις εσύ ο παράγοντας που θα νοσήσει. Όταν επιλέγεις να είσαι υγειονομικός, θα πρέπει να ξέρεις ότι προέχει η Δημόσια Υγεία. Καταλαβαίνω τον κύριο Πολάκη ότι την επόμενη εβδομάδα με τις κυρώσεις που θα ψηφιστούν θα έχει επιπλέον κυρώσεις, δεν θα υπάρξει εξαίρεση για βουλευτές. Όσοι γιατροί, όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάζονται δεν μπορούν να είναι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δεν μπορούν να κάνουν πράξη σε ιδιωτικές κλινικές.  Εάν εμβολιαστούν, τους δίνουμε αμέσως τη δυνατότητα να επανέλθουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δείχνοντας ότι εμείς σεβόμαστε όλο τον κόσμο αλλά προασπιζόμαστε τη Δημόσια Υγεία".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ