Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 01-Σεπ-2021 16:20

  Υπεβλήθη στον Κ. Τασούλα η Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για το 2020

  Υπεβλήθη στον Κ. Τασούλα η Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπεβλήθη σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα η Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για το έτος 2020, από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Λευτέρη Ζαγορίτη.

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε ότι σε μια περίοδο όπου περιορίστηκαν σημαντικά οι φυσικές συναλλαγές, ο Συνήγορος του Καταναλωτή δέχθηκε 14,1% περισσότερες αναφορές σε σχέση με το 2019 λόγω της κατακόρυφης ανόδου των υποθέσεων που αφορούσαν το ηλεκτρονικό εμπόριο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι η πανδημία υπήρξε και ευκαιρία για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό καίριων πτυχών της δημόσιας διοίκησης και της οικονομικής ζωής. "Υπό αυτές τις απαιτητικές συνθήκες", υπογράμμισε, "τα ανακλαστικά της Αρχής υπήρξαν κατά τεκμήριο άμεσα και αποτελεσματικά, αφού με τις παρεμβάσεις της σε όλα τα προβληματικά ζητήματα συνέβαλε αποφασιστικά στη σταδιακή αποκατάσταση και επίλυσή τους" και διαβεβαίωσε πως "ο Συνήγορος του Καταναλωτή θα συνεχίσει να αποτελεί εγγυητικό παράγοντα της ομαλής και σύννομης λειτουργίας της αγοράς".

  Ο πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον Συνήγορο του Καταναλωτή για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση και του είπε ότι θα διαβιβάσει άμεσα την Έκθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία και οι βουλευτές, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ