Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Αυγ-2021 12:48

  Οικονόμου: H αναστολή καθηκόντων για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί θα εφαρμοστεί από 1η Σεπτεμβρίου

  Οικονομου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.15

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Ανοιχτός παραμένει ο χρόνος των ανακοινώσεων όσον αφορά στον ανασχηματισμό του υπουργικού σχήματος. "Η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη αίσθηση της εικόνας, είναι ο μόνος που γνωρίζει σε όλη της την έκταση τη μεγάλη εικόνα, είναι αυτός που έχει όχι μόνο το προνόμιο συνταγματικά αλλά και την ευθύνη απέναντι στην ισχυρή πλειοψηφία που του έδωσε την εντολή να κυβερνά, να παίρνει τις αποφάσεις, για να διαμορφώνονται κάθε φορά οι καλύτεροι δυνατοί όροι, έτσι ώστε να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά. Αυτό έγινε μέχρι τώρα. Αυτό θα γίνει και στα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  Στο μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ο νόμος περί της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς θα εφαρμοστεί "στο ακέραιο", όπως είπε. "Θα υπάρξει επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας  -δεν είναι βέβαιο ακόμη και αν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά- ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις, δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και οργάνωση του Ε.Σ.Υ. ως ένα βαθμό θα έχουν αλλάξει. Η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή  των μέτρων, όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς, αλλά για να προστατέψει ολόκληρη την κοινωνία. Εμβολιασμένους συμπολίτες μας και μη", ανέφερε.

  "Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν από ενδεχόμενες αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων, ακόμη και αρρυθμίες που ενδεχομένως στην πρώτη φάση παρουσιαστούν. Ο εμβολιαστικός μηχανισμός που δημιούργησε η πολιτεία λειτουργεί με  υποδειγματικό τρόπο και δίνει πλέον στον καθένα τη δυνατότητα να εμβολιαστεί, με όποιο εμβόλιο θέλει, όπου θέλει, ακόμη και αυθημερόν.  Καλούμε όλους τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να τον αξιοποιήσουν. Το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί και πολύ περισσότερο που επιδιώκουμε είναι να εμπλακούμε σε μια ανούσια διαδικασία αντιπαράθεσης, σε μια διαδικασία δράσης και αντίδρασης. Το ζήτημα της ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό -που αντιμετωπίζεται μόνο από τον εμβολιασμό- δεν είναι ούτε ταξικό, ούτε θρησκευτικό, ούτε ιδεολογικό, ούτε συνδικαλιστικό. Είναι ζήτημα επιστήμης και σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή", επεσήμανε.

  Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από σήμερα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, θα διατίθενται δωρεάν δύο self tests από τα φαρμακεία στους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας, ηλικίας 5-30 ετών. 

  "Σε τέτοιου είδους αθλιότητες, το λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη"

  Οξύς ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ερωτήθηκε για την ανάρτηση Καρανίκα περί της κόρης του πρωθυπουργού και τις σπουδές της στις ΗΠΑ.

  "Δυσκολεύεται κανείς να βρει λόγια που να περιγράφουν το μέγεθος της αθλιότητας. Γνωρίζουμε ότι ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του αποτελούν στόχο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η στρατηγική τους επιλογή να πλήξουν το χαρακτήρα του πρωθυπουργού, τη σύζυγό του, τα παιδιά του. Αντιλαμβανόμαστε γιατί μιλάμε; Στοχοποιείται ένα νέο κορίτσι, 18 ετών, στην αφετηρία ενός ξεκινήματος της ζωής του με πράγματα αχαρακτήριστα. Κι εδώ δεν έχει χαθεί απλά το μέτρο. Μιλάμε για ένα κατήφορο χωρίς τελειωμό. Σε τέτοιου είδους αθλιότητες είναι σαφές ότι το λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη. Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα. Ο κ. Καρανίκας ήταν ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού. Είναι συνοδοιπόρος του από τα παλιά. Από τα φοιτητικά τους χρόνια.

  Έχει περάσει μία ολόκληρη ημέρα από αυτό και θα το πω απλά δεν έχει βρεθεί κανένας να τον μαζέψει. Κανένας να τον αποδοκιμάσει…", ανέφερε. "Δε  θέλω να θυμίσω ότι σε περιπτώσεις όχι αντίστοιχες, γιατί δεν υπάρχουν, που στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκφεύγουν από τους ηθικούς και αξιακούς κανόνες, τι συμβαίνει. Αποδοκιμάζεται, διαγράφονται, απομακρύνονται αμέσως, όχι για τέτοιου είδους αισχρότητας και αθλιότητας θέματα. Μία ημέρα μετά δεν έχει βρεθεί κανείς να αποδοκιμάσει ή να μαζέψει τον κ. Καρανίκα για αυτές τις αθλιότητες. Επιβεβαιώνεται ο φόβος μας ότι αυτός ο κατήφορος που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος", πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανοίγει τον δρόμο για την επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ