Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Αυγ-2021 13:08

  Επέκταση υποχρεωτικότητας εμβολιασμού εξετάζει η κυβέρνηση

  Γιαννης Οικονόμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Ανοιχτό το ενδεχόμενο να…ανοίξει περαιτέρω η βεντάλια της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς αφήνει η κυβέρνηση. "Είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα μας απασχολήσουν…Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για να απέχουμε από κάθε κίνδυνο. Για να μην μπούμε πάλι σε περιπέτειες. Με ό,τι εργαλείο έχουμε στα χέρια μας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να πείσουμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, για να αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασμένων", τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Οικονόμου.

  Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο το απόγευμα το πλαίσιο των μέτρων για τη διαχείριση της πανδημίας από το Φθινόπωρο και μετά. "Με δεδομένη τη δυνατότητα ασφαλούς εμβολιασμού και την αναβάθμιση του ΕΣΥ είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην αποκατάσταση της ζωής. Δόθηκε χρόνος σε όλους, ώστε να μπορέσουν από Σεπτέμβριο να εργαστούν, να μετακινηθούν με ασφάλεια. Δυστυχώς, μία σημαντική μερίδα αρνείται να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια…Η κοινωνία δε μπορεί να παραμένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων. Ανυποχώρητα δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να μετακινηθεί, να ψυχαγωγηθεί", σημείωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. "Θα ήταν καλύτερο να περιμένουμε τις ανακοινώσεις. Έχουμε ιδέα ποια μέτρα λειτούργησαν και ποια όχι. Θα έχουμε ένα πλαίσιο μέτρων αποτελεσματικό που θα εφαρμόζεται και θα ελέγχεται…Δε βρισκόμαστε εκεί που θα επιθυμούσαμε να βρισκόμαστε όσον αφορά στο τείχος ανοσίας…Δε θα σταματήσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να πείσουμε και να διευρύνουμε το τείχος ανοσίας…", τόνισε.

  Όσον αφορά στο προσφυγικό, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο. "Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χειριστεί ενδεχόμενη όξυνση του προσφυγικού με αφέλεια. Έχουμε σχέδιο, διαθέτουμε εργαλεία", ανέφερε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ