Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Αυγ-2021 14:30

  Γ. Οικονόμου: Όποιος δρα κάνει και λάθη - Τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια

  Γ. Οικονόμου: Όποιος δρα κάνει και λάθη - Τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η κυβέρνηση μας εγγυάται ότι στο τέλος αυτής της κρίσης θα έχει μεριμνήσει για να κλείσει κάθε πληγή που άνοιξε. Περιβαλλοντική, οικονομική, επαγγελματική, ψυχολογική".

  Αυτό τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Οικονόμου, που έκανε λόγο για μία πρωτοφανή για την χώρα κατάσταση. "Προσπαθούμε να την διαχειριστούμε με πράξεις και έργα. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συναισθάνονται πλήρως το μέγεθος του προβλήματος και των ζημιών. Ο αγώνας που δίνουμε στο μέτωπο αυτό είναι τριπλός: κατάσβεση των πυρκαγιών, αποτροπή ξεσπάσματος νέων, αποκατάσταση ζημιών και αποζημίωση πληγέντων. Οποιοσδήποτε αναλογιστεί την πρωτοφανή έκταση και ένταση των πυρκαγιών, την κόπωση όλων όσων μάχονται επί εβδομάδες με τις φλόγες, την κόπωση των μέσων πυρόσβεσης και των βασικών υποδομών του Κράτους, αντιλαμβάνεται ότι η πολιτεία μάχεται και ανθίσταται. Καταλαβαίνουμε ότι οι επιδόσεις μας σε μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα είχαν δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες. Και όλοι θα ευχόντουσαν να μην είχαμε καμία πυρκαγιά και καμία απώλεια σε οποιοδήποτε επίπεδο. Το ζητούμενο όμως για την κυβέρνηση δεν είναι το ευκταίο, αλλά η διαχείριση μιας δυναμικής κατάστασης. Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δεν παρέμειναν θεατές, δεν αναλώθηκαν σε επικοινωνιακούς χειρισμούς. Όλοι μάχονται, καθένας από το πόστο του. Είμαστε εδώ όρθιοι, ψύχραιμοι και οργανωμένοι. Όποιος δρα κάνει και λάθη. Τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια. Το είπαμε θα το ξαναπούμε. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης. Και αυτή την ώρα πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Πρέπει να στηρίξουμε τους πυροσβέστες , όλους όσους μάχονται με τη φωτιά", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής για να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση με τις πυρκαγιές "κυρίως όμως για να εκφράσει την εμπιστοσύνη του, για να εμψυχώσει, για να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που μερόνυχτα ολόκληρα μάχονται με αυτά τα πρωτόγνωρα σε ένταση και έκταση φαινόμενα". Παράλληλα, απάντησε και στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση περί ανασφάλειας, επισημαίνοντας πως αυτοί που την ασκούν πρέπει να κατανοήσουν ότι την ασφάλεια την αντιλαμβάνονται πολύ φτωχά.

  Καρφιά για Τσιτσιπά

  Αιχμηρός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ερωτήθηκε για τις αναρτήσεις περί εμβολιασμού από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι  για θέματα υγείας μπορούν να ενημερώνουν μόνο όσοι τα έχουν σπουδάσει και σε αυτούς πρέπει να ανατρέχουμε. "Θα έλεγα ότι όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς, θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση απόψεων", τόνισε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ