Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Αυγ-2021 08:04

  Ο Κ. Μητσοτάκης απαντά για την πύρινη καταστροφή- Στις 12.00 συνέντευξη Τύπου

  Ο Κ. Μητσοτάκης απαντά για την πύρινη καταστροφή- Στις 12.00 συνέντευξη Τύπου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  "Τις επόμενες μέρες θα απαντήσω προσωπικά σε κάθε ερώτημα" ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δια του τηλεοπτικού μηνύματος που απηύθυνε στους Πολίτες το απόγευμα της Δευτέρας, με τις πυρκαγιές ακόμη να μαίνονται. 

  Ο πρωθυπουργός ανέλαβε από το ίδιο βράδυ - και πριν ανακοινωθεί το πακέτο "μαμούθ" των μέτρων στήριξης στους πυροπαθείς τη δέσμευση 1. Οι αστοχίες και οι ευθύνες θα εντοπιστούν και θα καταλογιστούν 2. Θα δοθούν λύσεις για την επούλωση των πληγών χωρίς τις γνωστές κωλυσιεργίες της γραφειοκρατικής μηχανής. 

  Τις αμέσως επόμενες ώρες του "διαγγέλματός" του , με τις ανακοινώσεις για το ύψος του πακέτου και την αποζημίωση δια αίτησης μόλις με "ένα  κλίκ", η δεύτερη δέσμευση "έτρεξε" πολύ γρήγορα προς υλοποίηση.

  Σήμερα οπότε και πραγματοποιείται η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών, το ενδιαφέρον στρέφεται στο εάν έχει κρίνει ο ίδιος ότι είναι ώρα και για καταλογισμό ευθυνών. 

  Μάλλον, δεν είναι. Σε απόδοση ευθυνών εν θερμώ και με πυρκαγιές ακόμη να ταλανίζουν τη χώρα, είναι απίθανο να προχωρήσει ο πρωθυπουργός σε "καρατομήσεις" και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση. 

  Αναμένεται ωστόσο να κάνει έναν απολογισμό και μια αποτίμηση των μέχρι τώρα πρωτοβουλιών που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές σε οικονομικό επίπεδο αλλά και τις θεσμικές αλλαγές και τον σχεδιασμό του για την επόμενη δύσκολη μέρα. 

  Με δεδομένο ότι οι εξελίξεις με τις πυρκαγιές έχουν δημιουργήσει ένα νέο εντελώς διαφορετικό τοπίο και για τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι απαντήσεις του εφ όλων των πεδίων : πολιτικό τε και οικονομικό.  Το Θεσμικό πλαίσιο των αλλαγών το οποίο θα προκύψει - έχουν ήδη αρχίσει να ξεδιπλώνονται οι σχετικές πρωτοβουλίες- εγείρει επίσης σωρεία ερωτημάτων στα οποία καλείται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός. 

  Στο πολιτικό πεδίο, ενδεικτικές για το πώς σκοπεύει να κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης μόλις ανοίξει η Βουλή, θα είναι οι απαντήσεις του σχετικά και με την κριτική αλλά και τις προτάσεις που έχει δεχθεί από την αντιπολίτευση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ