Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Αυγ-2021 19:10

  Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ

  Κυριακος Μητσοτακης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ, τον οποίο ευχαρίστησε για την αρωγή προς τη χώρα μας για την καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών. 

  Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει αποστείλει 16 πυροσβέστες, που έφτασαν στη χώρα μας την Παρασκευή 6 Αυγούστου, ενώ αύριο αναμένονται 2 αεροσκάφη πυρόσβεσης τύπου Air-Tractor τα οποία θα συνοδεύονται από μεταγωγικό αεροσκάφος μεταφοράς υλικών πυρόσβεσης.

  Η  βοήθεια προστίθεται σε εκείνη των ισραηλινών πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα και δραστηριοποιούνται σε συντονισμό με τo ελληνικό πυροσβεστικό σώμα.

  Από την πλευρά του, ο κ. Μπένετ εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό τις δύσκολες αυτές στιγμές. Οι δύο πρωθυπουργοί επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας - Ισραήλ, που εκφράζεται, εξάλλου, και μέσω της άμεσης επικοινωνίας των δύο πλευρών και της σημαντικής αρωγής εκ μέρους του Ισραήλ προς τη χώρα μας.

  Τέλος, υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων των δύο πρωθυπουργών ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η εκδήλωση πολλαπλών μετώπων πυρκαγιών σε πολλές χώρες της περιοχής αναδεικνύει τη μέγιστη πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, φαινόμενο για την αντιμετώπιση του οποίου η διεθνής κοινότητα οφείλει να εντείνει τις κοινές προσπάθειές της.

  Με αφορμή την πρόσθετη βοήθεια που στέλνει στη χώρα μας το Ισραήλ, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, κ. Γιόσι Αμράνι δήλωσε ότι "αυτό αποτελεί μια επιπλέον έκφραση της φιλίας μεταξύ των λαών του Ισραήλ και της Ελλάδας και της δυνατής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας.  Αν και το επίπεδο του συναγερμού στο Ισραήλ για πυρκαγιές είναι ακόμη υψηλό δεν έχουμε κανένα δισταγμό να τείνουμε χείρα βοηθείας.”    
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ