Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Αυγ-2021 09:46

  "Έριξε" το σύνθημα για ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Αναθεώρηση σε σχεδιασμό Ταμείου Ανάκαμψης

  "Έριξε" το σύνθημα για ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης: Αναθεώρηση σε σχεδιασμό Ταμείου Ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Ο σχεδιασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφικές πυρκαγιές έχει - αυτή την ώρα τουλάχιστον- σκέλη δυο: Την βραχυπρόθεσμη αντίδραση μέχρι να σβήσει η τελευταία φλόγα και το "σχέδιο" με τα "αιτήματά τους" ως αξιωματική αντιπολίτευση όταν θα κληθεί πλέον  η χώρα να διαχειριστεί τα απομεινάρια της καταστροφής. 

  Εν αρχή ην για την Κουμουνδούρου η επικοινωνιακή διαχείριση όσο βρίσκεται σε εξέλιξη ο εφιάλτης των πυρκαγιών: Προσεκτική και όχι "τοξική αντιπαράθεση" -όπως τονίζουν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου- και παρεμβάσεις "πίεσης" προς την Κυβέρνηση για όσα διεξάγονται στα πύρινα μέτωπα και τις συνέπειες που αφήνουν πίσω. 

  Το πώς θα κινηθεί την επόμενη μέρα το κόμμα σχετικά με την ανασυγκρότηση περιοχών και πολιτών που έχουν  πληγεί ωστόσο, το "προανήγγειλε " ο Γιάννης Δραγασάκης με εκτενές μήνυμά του δια παρέμβασης στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.  

  Ο κ. Δραγασάκης, πέραν της παράθεσης των προφανών ( κατάσβεση των φωτιών και άμεση στήριξη των πληγέντων) μίλησε για αδήριτη ανάγκη επανασχεδιασμού για το πώς θα αξιοποιηθούν οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης. 

   " Η μεγάλη καταστροφή που ζούμε όμως κάνει πλέον τον επανασχεδιασμό  για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης απόλυτη  αναγκαιότητα & προτεραιότητα για το σήμερα και το αύριο" ανέφερε επακριβώς, επικαλούμενος καταρχάς : "Αρκεί μόνο ένα δεδομένο: Το ελληνικό σχέδιο προβλέπει αναδασώσεις 165.000 στρεμμάτων όταν μόνο μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καεί 500.000. Χώρια τα ήδη καμμένα από άλλες χρονιές". 

  Μίλησε, στο ίδιο πλαίσιο για αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος  για την απολιγνιτοποίηση και παύση στην ιδιωτικοποίηση δημοσίων φορέων ενέργειας. 

  Αναλυτικά, η ανάρτηση Δραγασάκη: 

  Δυστυχώς οι φωτιές ακόμα κατακαίνε τη χώρα. Και το επείγον είναι η κατάσβεσή τους, επιτέλους, & η άμεση στήριξη των πληγέντων. 
  Η μεγάλη καταστροφή που ζούμε όμως κάνει πλέον τον επανασχεδιασμό  για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης απόλυτη  αναγκαιότητα & προτεραιότητα για το σήμερα & το αύριο. Αρκεί μόνο ένα δεδομένο: Το ελληνικό σχέδιο προβλέπει αναδασώσεις 165.000 στρεμμάτων όταν μόνο μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καεί 500.000. Χώρια τα ήδη καμμένα από άλλες χρονιές.
  Παράλληλα, λοιπόν, με την άμεση βοήθεια στους ανθρώπους που έχασαν σπίτια, δουλειές, επιχειρήσεις, το βιός τους & βλέπουν στάχτες τον τόπο τους, χρειάζεται η εκπόνηση οργανωμένων προγραμμάτων τοπικής ανασυγκρότησης, αειφόρου & βιώσιμης ανάπτυξης με διεξόδους εργασιακής απασχόλησης, ανθεκτικές υποδομές & αποκατάσταση καταστροφών. Και ήδη  για τα τομεακά προγράμματα υπάρχει το θετικό προηγούμενο με το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε ειδικά για το Βόρειο Αιγαίο επί της κυβέρνησης #ΣΥΡΙΖΑ.
  Το χρονοδιάγραμμα για την απολιγνιτοποίηση -που είναι απόλυτα αναγκαία αλλά με όρους ασφαλούς μετάβασης- & όλος ο σχεδιασμός πρέπει επίσης να αναθεωρηθούν, όπως δείχνει η οδυνηρή εμπειρία αυτών των ημερών στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας. Και η ιδιωτικοποίηση δημοσίων φορέων ενέργειας πρέπει να σταματήσει.
  Είναι επιτακτικό, λοιπόν, να υπάρξει δημόσια λογοδοσία, κοινωνική συμμετοχή, διακομματική επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση & τον έλεγχο διαδικασιών, στόχων & αποτελεσμάτων.
  Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα δικαίωμα αλλά ούτε πρόσχημα πλέον ν’ αγνοεί την πραγματικότητα. Και δεν θα του επιτραπεί ν’ αφήσει πίσω του μόνο καμμένη γη & ανθρώπινη δυστυχία. 

  *Διαβάστε ακόμα

  -Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα εκτάκτως αύριο σε Κουμουνδούρου

  -N. Hλιόπουλος: Ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη ακύρωσε το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ