Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Αυγ-2021 09:39

  Σπ. Λιβανός: Το εμβόλιο είναι το μόνο πραγματικό όπλο απέναντι στην πανδημία

  Λιβανός: Πετύχαμε την πιο φιλόδοξη πολιτική μεταρρύθμιση της ΚΑΠ από την δεκαετία του 1990
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι το μόνο πραγματικό όπλο απέναντι στην πανδημία. Εμβολιαζόμενοι δεν προστατεύουμε μόνο εμάς αλλά και τους συνανθρώπους μας, αναφέρει στη Realnews ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός.  

  Στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα για λάθη από την πλευρά της κυβέρνησης όσον αφορά την πανδημία σημειώνει πως σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση η Ελλάδα χαρακτηρίστηκε ως μία από τις χώρες που τα καταφέρνουν καλύτερα. Και προσθέτει: "ξέρετε πολλούς Έλληνες που θα προτιμούσαν να διαχειριστούν την πανδημία ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης;".

  Όσον αφορά στην ευθύνη του καθενός  απέναντι στον εμβολιασμό και στην πανδημία, τονίζει: "Η ευθύνη του καθενός  μας είναι τριπλή. Απέναντι στον εαυτό μας, στην κοινωνία και στην πατρίδα μας. Επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι το εμβόλιο είναι το μόνο πραγματικό όπλο απέναντι στην πανδημία. Εμβολιαζόμενοι δεν προστατεύουμε μόνο  εμάς αλλά και τους συνανθρώπους μας.  Αλλά και την πατρίδα, αφού  βοηθάμε τη λειτουργία της οικονομίας μας.  Για αυτούς τους λόγους, το μέτωπο της αλήθειας και της λογικής πρέπει να νικήσει και θα νικήσει".

  Ο Σπ. Λιβανός μιλά επίσης για τις αποζημιώσεις από τον παγετό και πότε θα δοθούν: "Άμεσα θα λάβει ο κάθε δικαιούχος την προκαταβολή που μπορεί να φτάνει έως 40% της αποζημίωσης. Και με την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων, θα καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσό. Κανείς παραγωγός που επλήγη από τον παγετό δεν θα μείνει χωρίς δίκαιη αποζημίωση. Οι εκτιμήσεις είναι εξατομικευμένες και αντικειμενικές. Αλλά προσοχή: κι οι διασταυρωτικοί έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς. Δεν θα επιτρέψω ούτε να αδικηθεί, ούτε να αδικήσει κανείς.  

  Αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ, τη χαρακτήρισε εθνική επιτυχία, σημείωσε ότι φέρνει 19,3 δις στους Έλληνες αγρότες και τόνισε ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα: "Με ραχοκοκαλιά τη νέα ΚΑΠ,   προχωράμε σε συγκεκριμένες  αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις. Στόχοι μας; Να άρουμε χρόνιες στρεβλώσεις και ανισότητες. Να στηρίξουμε τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς. Να φέρουμε περισσότερους νέους  στο χωράφι. Να βοηθήσουμε τους παραγωγούς μας να επιμορφωθούν, αλλά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, να αυξήσουμε την καινοτομία και την ψηφιοποίηση. Να θέσουμε δίκαιους κανόνες για όλους.  Από την ισονομία, τον ορθολογικό σχεδιασμό και τη δίκαιη κατανομή πόρων, τελικά κερδίζουν όλοι.
  Ο κ. Λιβανός  περιγράφει και το σχέδιο στήριξης των νέων αγροτών: "Η δημογραφική ανανέωση είναι αναγκαία για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας και κατ’ επέκταση της ανταγωνιστικότητας της χώρας. Στο νέο μέτρο για τους νέους αγρότες υπερδιπλασιάσαμε το ποσό της δημόσιας δαπάνης -από τις 15.000 στις 40.000 ευρώ ανά δικαιούχο.  Ενώ στη νέα ΚΑΠ, αυξάνουμε κατά 50% το ποσοστό του προϋπολογισμού για τους νέους αγρότες".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ