Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Αυγ-2021 08:47

  Όλα για το τείχος ανοσίας: Στενό μαρκάρισμα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

  Όλα για το τείχος ανοσίας: Στενό μαρκάρισμα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Με τις μεταλλάξεις του ιού να παρατείνουν την ηχώ του συναγερμού στην κυβέρνηση και την διασπορά στην Κοινότητα λόγω των μετακινήσεων του Αυγούστου να παραμένει ο μεγάλος πονοκέφαλος, το μήνυμα της κυβέρνησης καταρχάς προς άπαντες είναι να εμβολιαστούν τώρα, χωρίς κωλυσιεργίες και αναβολές. 

  Το πώς θα βρει επιδημιολογικά την χώρα το Φθινόπωρο είναι το κρίσιμο ζητούμενο, αφ ης στιγμής και ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει πως νέο καθολικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει, με δεδομένο ότι πλέον το "όπλο" των εμβολίων αλλάζει ριζικά τη "φυσιογνωμία" της πανδημίας. Το χτίσιμο του τείχους της ανοσίας ( αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 55%) είναι το μεγάλο στοίχημα -πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που σύμμαχος του Covid είναι οι μεταλλάξεις, 

  Στην κυβέρνηση αφενός εντατικοποιούν τη μάχη των εμβολιασμών αφετέρου ετοιμάζονται να σφίξουν τον κλοιό γύρω από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ήδη από τον επόμενο μήνα. 

  Από το Ηράκλειο της Κρήτης και το ΠΑΓΝΗ όπου περιόδευσε , ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ακόμη μεγαλύτερες διευκολύνσεις στη διαδικασία των εμβολιασμών εν τω  μέσω των διακοπών του Αυγούστου, με αποστολή εμβολιαστικών μονάδων στα ξενοδοχεία. 

  Σφίγγει ο κλοιός για ανεμβολίαστους  εργαζόμενους

  "Σε συνεννόηση με το Υπουργείο μπορούμε να ξεκινήσουμε και εδώ από την Κρήτη να στέλνουμε κινητές μονάδες και σε μεγάλα ξενοδοχεία. Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον να μπορούν να πηγαίνουν οι μονάδες, να εμβολιάζουν μαζικά εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους φιλοξενίας, έτσι ώστε να γλιτώνουν και οι εργαζόμενοι τον μπελά και την ταλαιπωρία να πηγαίνουν οι ίδιοι -ενδεχομένως να μην ταιριάζει και με τους ρυθμούς δουλειάς τους. Να δοκιμάσουμε και αυτό ώστε να πείσουμε και τους εργαζόμενους στον τουρισμό ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα", είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

  Η μέθοδος της πειθούς για την προσέλευση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να εμβολιαστούν πριν την έλευση του φθινοπώρου, βρίσκεται μεν σε πλήρη εξέλιξη από την Κυβέρνηση - και θα συνεχιστεί και όλο το διάστημα του θέρους- έχει ωστόσο και όρια στην αποτελεσματικότητά της. Παραλλήλως, δηλαδή, στην κυβέρνηση εξετάζεται πλέον το πώς θα σφίξει στην πράξη ο κλοιός γύρω από τους ανεμβολίαστους εργαζομενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. 

  Η απαίτηση για τη διενέργεια τεστ PCR ή rapid σε τακτά χρονικά διαστήματα- ακόμη και δυο φορές την εβδομάδα , με το κόστος τους να αναλαμβάνεται ασφαλώς από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους προκειμένου να έχουν δικαίωμα να προσέλθουν στην εργασία τους, είναι ένα ενδεχόμενο που μελετά η κυβέρνηση να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ