Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Ιουλ-2021 12:00

  Κ. Μητσοτάκης: Ελλάδα-Κύπρος και Ιορδανία θα επιταχύνουν το συντονισμό, για να συνεχίσουμε την πετυχημένη συνεργασία μας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Στην ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου και Ιορδανίας εστίασε ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις που πραγματοποίησε κατά την έναρξη των εργασιών της τριμερούς Συνόδου Κορυφής.

  "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να επιταχύνουμε αυτό το συντονισμό και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες συνέργειες σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, έτσι ώστε να συνεχίσουμε το momentum αυτής της τόσο πετυχημένης συνεργασίας. Θα συζητήσουμε με λεπτομέρεια σημαντικά ζητήματα περιφερειακά. Όπως, η Ανατολική Μεσόγειος, η Λιβύη, η Συρία. Και φυσικά το ζήτημα της Κύπρου, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις τελευταίες λυπηρές εξελίξεις, που έρχονται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η σημερινή Σύνοδος είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της δέσμευσης μας για ασφάλεια, ειρήνη και ευημερία στην περιοχή μας", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  "Θα υπογραμμίσουμε εκ νέου τη δέσμευσή μας ενάντια στην τρομοκρατία και στον εξτρεμισμό. Ελλάδα και Κύπρος θα συνεχίσουν να διασφαλίσουν την προώθηση της εταιρικής σχέσης της Ιορδανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα ενημερώσω τους εταίρους μου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα ιδιαίτερα όσον αφορά στις τελευταίες παράνομες ανακοινώσεις, οι οποίες καταδικάστηκαν απερίφραστα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα. Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμησή μου για τη βασική στάση της Ιορδανίας να βρούμε μία επίλυση του ζητήματος, σύμφωνα με τις παραμέτρους του Συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ", σημείωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

  "Είναι ευκαιρία να ενισχύσουμε αυτή τη θερμή σχέση συνεργασίας και να χτίσουμε πάνω στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί τον τελευταίο καιρό. Η πανδημία και η μετανάστευση αποτελούν σημεία που συνδέουν τις χώρες μας και κάνουν ακόμα πιο επιτακτική τη συνεργασία μας. Προσβλέπουμε σε νέες ευκαιρίες, όπως είναι ο τουρισμός, το εμπόριο και ο πολιτισμός, τα συστήματα υγείας και θεωρώ ότι υπάρχει μία βαθιά σχέση μεταξύ των χωρών μας στην Παιδεία και στον πολιτισμό. Ο ρόλος που διαδραματίζει η Ελλάδα και η Κύπρος είναι πολύ σημαντικός για εμάς και για τη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση που τη θεωρούμε υψίστης σημασίας", επεσήμανε ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα.  

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Η Τουρκία σε κλοιό διεθνούς πίεσης - Η τριμερής Σύνοδος του Ζαππείου απάντηση στην προκλητικότητα της Άγκυρας

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ