Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Ιουλ-2021 20:10

  Κ. Μητσοτάκης: Το Ολυμπιακό κέντρο μετατρέπεται πια σε Ολυμπιακό πάρκο της Αθήνας

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Τις μεγάλες αλλαγές που θα φέρει στην καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών της Αθήνας η ανάπλαση του ΟΑΚΑ ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού ολυμπιακού κέντρου. 

  "Εντάξαμε το Master Plan αλλά και το σχέδιο συνολικής ανάπλασης του ΟΑΚΑ στο Ταμείο Ανάκαμψης με 43 εκατομμύρια ευρώ. Θα ξεκινήσουμε τη συντήρηση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού σταδίου, την επισκευή του στεγάστρου, που απειλείται σήμερα με εκτεταμένη διάβρωση. Δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση στο στέγαστρο τα τελευταία 17 χρόνια", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Το Ολυμπιακό κέντρο μετατρέπεται πια σε Ολυμπιακό πάρκο της Αθήνας. Ανοιχτό και διαθέσιμο για την άθληση, αλλά και την ψυχαγωγία των κατοίκων. Ένας χώρος πρωταθλητισμού γίνεται και χώρος μαζικού αθλητισμού… Θα σταθώ στο τριπλό αποτύπωμα αυτής της παρέμβασης που είναι καταρχάς οικολογικό. Είναι ταυτόχρονα ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο. Είναι ταυτόχρονα και μία παρέμβαση η οποία έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα. Το ΟΑΚΑ σήμερα στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο παραπάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ ετησίως και σκοπός μας είναι μέσα σε τρία χρόνια ο προϋπολογισμός του να είναι ισοσκελισμένος και αμέσως μετά να παράγει αρκετά έσοδα, ώστε να υποστηρίζει τη συντήρηση του", επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι το ΟΑΚΑ θα αποδοθεί πολύ καλύτερο στους Αθηναίους, αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσημο των αλλαγών. "Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα δέκα μεγάλα της δέσμης πρωτοβουλιών ενεργειακής και χωροταξικής μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 μπαίνει ήδη σε εφαρμογή με τη χώρα πανέτοιμη να το υλοποιήσει. Οι πρώτοι πόροι θα εκταμιευθούν πριν από το τέλος αυτού του μήνα και θα αγγίζουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ", ανέφερε.

  * Δείτε την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπλασης για το ΟΑΚΑ δεξιά, στη στήλη "Σχετικά αρχεία".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ