Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 20-Ιουλ-2021 17:53

  Γεωργιάδης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαρκώς επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία ανακάμπτει με μεγάλη ταχύτητα

  Γεωργιάδης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαρκώς επιβεβαιώνουν ότι η οικονομία ανακάμπτει με μεγάλη ταχύτητα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Παρά τη γενική προσπάθεια να υποβαθμιστεί η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαρκώς επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει με μεγάλη ταχύτητα και απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας", αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε δήλωσή του σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειξαν αύξηση στον δείκτη εργασιών βιομηχανίας και τον κύκλο εργασιών εστίασης Μαΐου 2021.

  "Αν συνεχίσουμε την καλή μας προσπάθεια πειθαρχημένα όλα θα πάνε καλά", αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός. 

  Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής έδειξαν ότι ο κύκλος εργασιών ήταν αυξημένος κατά 67,9% για τα καταστήματα εστίασης και κατά 488,2% για τα καταλύματα (που τηρούν διπλογραφικά στοιχεία) τον Μάιο 2021 συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Για την εστίαση ανήλθε στα 101 εκατ. ευρώ έναντι 60,3 εκατ. ευρώ πέρυσι και στα καταλύματα στα 104 εκατ. ευρώ από 17,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

  Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αυξήθηκε τον Μάιο κατά 37,0% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς αυξήθηκε κατά 61,5% και της εγχώριας αγοράς κατά 23,8%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ