Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 12:59

  Αρ. Πελώνη: Δεν θα συνδέεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με απολύσεις εργαζομένων

  Αρ. Πελώνη: Δεν θα συνδέεται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με απολύσεις εργαζομένων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Επισημαίνοντας ότι είναι χρέος όλων να ενώσουν τη φωνή τους με αυτήν της επιστήμης και της λογικής στο ζήτημα των εμβολιασμών, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι το δίλλημα είναι σαφές. "Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε", σημείωσε η κ. Πελώνη και ανέφερε ότι έρθει νομοθετικό πλαίσιο που δε θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού με απολύσεις.

  "Για τις κατασκηνώσεις, στην επιτροπή συζητείται η αυστηροποίηση του πρωτοκόλλου που θα ισχύει…Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο. Όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε. Πρόθεση μας δεν είναι να πάμε σε οριζόντιο lockdown και δε θα πάμε από τη στιγμή που υπάρχει η ασπίδα του εμβολίου", τόνισε. "Κρίμα", ήταν η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου, όταν ερωτήθηκε για τα συλλαλητήρια κατά των εμβολιασμών. Όσον αφορά στις αναφορές Τσίπρα για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, η Αριστοτελία Πελώνη, ήταν άκρως δηκτική. "Είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό. Έχει ξεκαθαριστεί από όλες τις αρχές ότι δεν υπάρχει καμία σκιά. Από εκεί και πέρα, ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός. Πρέπει να έχει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό του, για να ζεσταίνει συνέχεια το ίδιο το φαγητό και την ίδια υπόθεση", επεσήμανε.

  Στο μέτωπο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για "Κασσάνδρες που διαψεύστηκαν για άλλη μία φορά". Παράλληλα, σημείωσε ότι πλέον στόχος είναι η βέλτιστη και ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων, που για τη χώρα μας ανέρχονται στα 30,5 δισ. ευρώ. "Αναμένεται να εκταμιευθούν έως το τέλος Ιουλίου, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ και έως το τέλος του έτους 7,5 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή -η έναρξη των εκταμιεύσεων- μας επιτρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή το Σχέδιό μας, που θα οδηγήσει στην επίτευξη ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, στη δημιουργία πολλών καλών θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Και βέβαια θα λειτουργήσει ως μοχλός μετασχηματισμού της οικονομίας μας προς ένα πιο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό, καινοτόμο, δίκαιο, έξυπνο και πράσινο παραγωγικό μοντέλο. Θα στηρίξει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, στο κοινωνικό κράτος (υγεία, παιδεία, πρόνοια, κατάρτιση), σε έργα υποδομών, καθώς  και ιδιωτικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας", σχολίασε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ