Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Ιουλ-2021 17:09

  Σήμερα στις 19:00 το τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς

  Σήμερα στις 19:00 το τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για τους εμβολιασμούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σήμερα στις 19:00 θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός στις ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού.

  Μετά τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

  "Μέχρι αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Αριστοτελίας Πελώνη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων νωρίτερα σήμερα. Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξέπεμψε νέο μήνυμα για την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιαστικών ρυθμών. "Όλο το πλαίσιο που αφορά στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί είναι πλαίσιο διευκολύνσεων. Στην πορεία θα δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε. Οι πολίτες που είναι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες διευκολύνσεις", σημείωσε.

  Το θέμα της υποχρεωτικότητας έρχεται για να τεθεί σε εφαρμογή πιο κοντά χρονικά, σε σχέση με τον αρχικό ορίζοντα των αρχών του Φθινοπώρου, καθώς ή άνοδος των κρουσμάτων της πανδημίας και η επιθετικότητα της μετάλλαξης "Δέλτα" απαιτούν άμεσες κινήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η αρχική φάση είναι πιθανό να…σηκώσει αυλαία ακόμα και μέσα στον Ιούλιο, με την πρώτη κατηγορία, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι αυτή των απασχολούμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και των εργαζομένων στα νοσοκομεία, τις κλινικές και τα κέντρα υγείας. Όπως έχει επισημάνει η Επιτροπή Βιοηθικής, σε περίπτωση που αποφασιστεί η υποχρεωτικότητα, συνιστάται ο προσεκτικός σχεδιασμός του χρονοδιαγράμματος του συγκεκριμένου μέτρου. "Η εφαρμογή του μέτρου πρέπει να είναι διαβαθμισμένη ως προς τη σειρά με την οποία θα εμβολιαστεί το προσωπικό. Για παράδειγμα, θα πρέπει να προηγηθεί το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε σχέση με το προσωπικό άλλων μονάδων. Στις ατομικές περιπτώσεις μελών του προσωπικού, για τα οποία ο εμβολιασμός αντενδείκνυται για λόγους υγείας θα πρέπει να προβλεφθεί δυνατότητα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό", έχει σημειώσει, στη σύστασή της προς την κυβέρνηση. 

  Διαβάστε ακόμα:

  * Πληροφορίες για τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ