Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 11-Ιουλ-2021 08:20

  Ο Τσίπρας σε περιοδείες, ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναμονή

  Ο Τσίπρας σε περιοδείες, ο ΣΥΡΙΖΑ στην αναμονή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ "ψήφισε" ανακωχή. Μέχρι νεοτέρας προφανώς, τουλάχιστον έως ότου ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα δεν διατρέχει τον κίνδυνο εκλογικού αιφνιδιασμού το Φθινόπωρο. Τότε που θα αποφασιστεί και το πότε θα πραγματοποιηθεί το περιβοητο συνέδριό του.

  Στοιχήματα

  Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το τοποθέτησε χρονικά εντός του 2021, όπερ πρακτικά σημαίνει ότι αν ακολουθηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα πραγματοποιηθεί κατά τον προσεχή Νοέμβριο. Σημείο τριβής για αυτό δεν υπήρξε μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας εντός του κόμματος. Άπαντες συμφωνούν με το ότι πρέπει να λυθεί η εκκρεμότητα και αν η πανδημία δεν επιτρέψει δια ζώσης μαζώξεις, έχουν πια την τεχνογνωσία στην Κουμουνδούρου να πραγματοποιηθεί ψηφιακά, όπως η πανελλαδική Συνδιάσκεψη η οποία τεχνικώς, πήγε πολύ καλά.

   Έξω από τους παροικούντες την κομματική Ιερουσαλήμ του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς όλα αυτά τα κομματικά (συνδιασκέψεις, συνέδρια κ.ο.κ) φαίνονται ατέρμονες διαδικασίες αμελητέας σημασίας. Καθόλου έτσι δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ( και όχι μόνο).

  Εάν υπολογίσει κανείς πως το περιώνυμο "ξεκαθάρισμα" εσωκομματικών λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ προεδρικών και εξ αριστερών του Αλέξη Τσίπρα έχει προαναγγελθεί τα τελευταία δυο χρόνια καμια δεκαπενταριά  φορές (δημοσιογραφικά τουλάχιστον) αλλά ποτέ δεν πραγματοποιείται και διαρκώς αναβάλλεται αφού το πραγματικό πεδίο "σύγκρουσης" θα είναι το συνέδριο, είναι κατάφωρο πόσο ρόλο παίζουν οι κομματικές διαδικασίες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Από τη Συνδιάσκεψη αυτή πάντως "αντικειμενικά", όπως ανέφερε στο "Κ" κορυφαίο μέλος της "Ομπρέλας", εκπέμπεται ένα μήνυμα συσπείρωσης.  Σύμφωνα με τον  ίδιο, ήταν χαμηλοί και οι τόνοι όσων από τους "προεδρικούς" όλο το προηγούμενο διάστημα δυναμίτιζαν το κλίμα ζητώντας από τον κ. Τσίπρα "να πάρει κεφάλια" ενώ ικανοποιημένη είναι η τάση και από το "αριστερόστροφο" σχέδιο που ψήφισε η Συνδιάσκεψη.

  Έχουν πραγματικά καθησυχαστεί από τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει "αριστερή στροφή" προκειμένου να βρει τον "μεσαίο χώρο"; Οι …μπαρουτοκαπνισμένοι του κόμματος, όχι απολύτως μεν αλλά σκοπεύουν τη διαβεβαίωση Τσίπρα να την αξιοποιήσουν πολιτικά : "Συ είπας".

  Σε κάθε περίπτωση η Συνδιάσκεψη μπορεί να έκρυψε εσωκομματικά προβλήμτα κάτω από το χαλί αλλά σύμφωνα με έτερο κορυφαίο στέλεχος πλησίον του προέδρου, λειτούργησε θετικά, κταρχάς γιατί όλοι ήρθαν αντιμέτωποι με το πραγματικό διακύβευμα, όπως το έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Στόχος είναι να φύγει η Κυβέρνηση όχι να τσακωνόμαστε αυτάρεσκα μεταξύ μας.

  Βάσει αυτής της πρόβλεψης, ούτε το Φθινόπωρο θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές κλίματος στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

  Η επόμενη μέρα

  Το στοίχημα τώρα για το κόμμα και τον πρόεδρό του είναι να μπορέσει να καρπωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβερνητική φθορά. Τα μέσα, είναι πάντα ένα ζητούμενο.

  Εξ ου και ο Αλέξης Τσίπρας αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα , ξεκινάει περιοδείες ανά την Επικράτεια. Πρώτος σταθμός η Θεσσαλονίκη και δεύτερος μεσοβδόμαδα, η Κρήτη.  Σκοπός είναι να "κοινωνήσει" το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό διαμορφώθηκε πλέον και μετά τη βούλα και τις προσθήκες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και ταυτόχρονα να σηκώσει ψηλά τη "σημαία" των εμβολιασμών.

  Έχει γίνει πια κτήμα του "όλου" ΣΥΡΙΖΑ ότι η "γραμμή Πολάκη" για τα εμβόλια δεν αρκεί μόνον να αδειαστεί ηχηρά ( όπερ και εγένετο) αλλά χρειάζεται και διαρκές σήμα από τον πρόεδρο του κόμματος για την αναγκη να χτίσει μέσω των εμβολιασμών τείχος ανοσίας, όλη η κοινότητα.

  Όπερ σημαίνει πως "φωνές" στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ότι "και οι ψεκασμένοι ψηφίζουν" εννοώντας ξεκάθαρα ότι θα πρεπει να συνεχίσει να πατάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δυο βάρκες, ηττήθηκαν πανηγυρικά.

  Τώρα βέβαια αυτό είναι ένα ζήτημα που χρήζει διαχείρισης από τον Παύλο Πολάκη σε σχέση με το "κοινό" του, αφού άρχισαν ήδη στον προσωπικό του λογαριασμό , μετά την έκκληση Τσίπρα στους Πολίτες να εμβολιαστούν, να του "ζητούν" τα ρέστα: "Αλλιώς μας τα έλεγες, τι λέει τώρα ο Τσίπρας;".  Αυτά εν πάση περιπτώσει θα τα λύσουν μεταξύ τους ο χανιώτης και οι "προδομένοι" θιασώτες του.

  Ευτυχώς προς όφελος όλων, η αξιωματική αντιπολίτευση τα άφησε πίσω τα χαριεντίσματα κάποιων με τους αρνητές, αντιεμβολιαστές και άλλους τέτοιους και διατρανώνει πλέον δια των πιο επίσημων χειλέων, αυτών του αρχηγού της, ότι πρέπει εδώ και τώρα να εμβολιαστούν όσοι ακόμη το …σκέφτονται.

  Τα μαντάτα για την οικονομία , σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε είναι καλά ενώ θα δυσχεράνουν ακόμη περισσότερο προσεχώς.  Ο Αλέξης Τσίπρας από την ώρα που έχασε τις εκλογές το 2019 , γυρεύει "δικαίωση" για τους χειρισμούς της Κυβέρνησής του στην Οικονομία και σε αυτή θα ρίξει το μεγαλύτερο βάρος για να "αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί δύναμης" υπέρ του κόμματός του. Με "όπλο", ως θεωρεί, τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αυτή, θα δώσει τη μάχη όχι μόνο της αποδόμησης του προφίλ του κ. Μητσοτάκη ως ικανότερου διαχειριστή αλλά και της ανάδειξης του ίδιου ως αξιόπιστου αντίπαλου δέους.

  Οι δημοσκοπήσεις αγχώνουν και τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του προφανώς αλλά εάν τελικώς δεν ευοδωθούν οι ανησυχίες ότι ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός να "σαλπίσει" φθινοπωρινές κάλπες, τότε "έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας", κατά πώς λέει χαρακτηριστικά στέλεχος της "εσωκομματικής αντιπολίτευσης" που ομολογεί ότι πρόωρες κάλπες θα έβαζαν σε περιπέτεια το κόμμα του. Και δη, διαρκείας.

  * Αναδημοσίευση από το ΚΕΦΑΛΑΙΟ που κυκλοφορεί

  Διαβάστε ακόμα 

  - Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ: Συμφώνησαν (ησύχως) πως διαφωνούν και ετοιμάζονται για εκλογές

  - ΣΥΡΙΖΑ:Σιωπητήριο σε Πολάκη για τα εμβόλια -Αγώνας δρόμου για τα περί υγειονομικού σαμποτάζ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ