Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Ιουλ-2021 12:57

  Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

  Πελώνη: Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14: 53

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

  Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες ομάδες για τις οποίες θα καταστεί υποχρεωτικος ο εμβολιασμός είναι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και δομές υγείας. Μάλιστα δεν αποκλείεται η αρχή για την πρώτη κατηγορία να γίνει ακόμα και μέσα στον Ιούλιο ενώ στο τραπέζι της συζήτησης για την υποχρεωτικότητα έχουν βρεθεί κατά καιρούς, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση, εκπαιδευτικοί και απασχολούμενοι σε μέσα μαζικής μεταφοράς. 

  Παράλληλα η κ. Πελώνη άφησε ανοιχτό το μέτρο με το διαχωρισμό των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης σε αμιγείς και μεικτούς. "Η πανδημία είναι μία δυναμική κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα…", ανέφερε, καλώντας, εκ νέου, τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν και να κλείσουν το ραντεβού τους.

  "Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην προστασία. Μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός…Στόχος είναι να πειστούν οι συμπολίτες μας που διστάζουν ή αμφιβάλλουν. Έχουμε στα χέρια μας μία ασπίδα. Το εμβόλιο. Είναι αποτελεσματικό…Επιδιώκουμε την κινητοποίηση όλων…", σημείωσε η κ. Πελώνη και πρόσθεσε ότι τις τελευταίες ημέρες ενισχύεται η προθυμία των συμπολιτών μας, καθώς έχουν κλειστεί 300.000 ραντεβού πρώτης δόσης.

   

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Η κυβέρνηση αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της - Κοντά σε "αμιγείς" και μόνο χώρους σε εστίαση - διασκέδαση

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ