Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Ιουλ-2021 21:18

  Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι και αυστηροποίηση προστίμων - "Λουκέτο" ακόμα και από την πρώτη παράβαση

  Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι και αυστηροποίηση προστίμων - "Λουκέτο" ακόμα και από την πρώτη παράβαση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Την περαιτέρω αυστηροποίηση των κυρώσεων για όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας προωθεί η κυβέρνηση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ακόμα και η αναστολή της λειτουργίας των μεγάλων καταστημάτων, ακόμα και από την πρώτη παράβαση.

  Από τις σημερινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, πέραν όλων των άλλων, ηχηρό ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυστηροποίηση των ελέγχων.  

  Με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση από τις 15 Ιουλίου, όταν θα τεθούν σε εφαρμογή τα νέα μέτρα γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα θέσει σε εφαρμογή ειδική δέσμη παρεμβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα σε αυτά που εξετάζονται είναι:

  -Η αυστηροποίηση των κυρώσεων για τις επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα προστασίας. Μάλιστα εξετάζεται για τα μεγάλα καταστήματα, πέρα από το χρηματικό πρόστιμο (σήμερα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ), να επιβάλλεται αναστολή της λειτουργίας ακόμα κι από την πρώτη παράβαση.

  -Η χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων για τους ελέγχους. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι επιχειρηματίες και οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα ποια καταστήματα είναι αμιγείς ή μεικτοί χώροι. Παράλληλα, πριν την είσοδο των πελατών στο κατάστημα θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικού ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού τους.

  -Από τις 15 Ιουλίου θα τεθεί σε εφαρμογή ένα ευρύτατο πλάνο ελέγχων από μεικτά κλιμάκια σε περιοχές υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Όχι μόνο στα νησιά, αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

  Διαβάστε ακόμη

  Εντολή Μητσοτάκη για εντατικοποίηση ελέγχων στον τομέα της διασκέδασης

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ