Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 18:34

  Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ συναντήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης - Τι συζήτησαν

  Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ συναντήθηκε ο Κ. Χατζηδάκης - Τι συζήτησαν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  O υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Mathias Cormann, παρουσία του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό καθ. Γεωργίου Πρεβελάκη.

  Κατά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στον κ. Cormann την ατζέντα των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί το υπουργείο. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:

  - Στον  πρόσφατο νόμο για την Προστασία της Εργασίας που αποσκοπεί στην εξεύρεση ισορροπίας ανάμεσα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των εργαζομένων

  - Στη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης που δίνει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο έλεγχο στους νέους ασφαλισμένους για το ύψος της επικουρικής τους σύνταξης

  - Και στο νομοσχέδιο που θα έρθει στο μέλλον για την προώθηση της κατάρτισης, με πιστοποίηση τόσο των παρόχων όσο και των καταρτιζομένων για να επιτευχθεί καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

  Oι κ.κ. Χατζηδάκης και Cormann συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του ΟΟΣΑ, με την εκπόνηση νέων μελετών εκ μέρους του Οργανισμού για θέματα που θα επιλεγούν από κοινού.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Η καταπολέμηση της διαφθοράς στο επίκεντρο της συνάντησης Μ. Βορίδη με ΓΓ ΟΟΣΑ

  * Με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ συναντήθηκε η Κεραμέως - Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις του υπ. Παιδείας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ