Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 18:07

  Η καταπολέμηση της διαφθοράς στο επίκεντρο της συνάντησης Μ. Βορίδη με ΓΓ ΟΟΣΑ

  Η καταπολέμηση της διαφθοράς στο επίκεντρο της συνάντησης Μ. Βορίδη με ΓΓ ΟΟΣΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Παρασκευή συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ματίας Κόρμαν.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Κόρμαν για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μας, στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα διέπεται από όρους διαφάνειας και ακεραιότητας.

  Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βορίδης ανέπτυξε την ολιστική φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζει το Υπουργείο Εσωτερικών τα παραπάνω ζητήματα, έχοντας ήδη νομοθετήσει τη συγκρότηση ενός Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στη Δημόσια Διοίκηση και την εγκαθίδρυση του θεσμού του Συμβούλου Ακεραιότητας. Παράλληλα, ο Υπουργός παρουσίασε στο Γενικό Γραμματέα του Ο.Ο.Σ.Α. τα βασικά σημεία της προωθούμενης νομοθετικής πρωτοβουλίας για τη νόμιμη άσκηση επιρροής σε μέλη θεσμικών οργάνων της Πολιτείας (lobbying). Αξίζει να σημειωθεί ότι η ρύθμιση του συγκεκριμένου ζητήματος έχει επισημανθεί μεταξύ άλλων και από τον Ο.Ο.Σ.Α.

  Από την πλευρά του, ο κ. Κόρμαν δήλωσε ικανοποιημένος από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί τα δυο τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και παρείχε την δέσμευση της στενότερης συνεργασίας του ΟΟΣΑ με το Υπουργείο Εσωτερικών.

  Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ κ. Γιώργος Πρεβελάκης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ