Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιουν-2021 17:11

  Δένδιας: Το "Ισλαμικό κράτος" συνεχίζει να διατηρεί δίκτυα χρηματοδότησης σε χώρες της περιοχής

  Δένδιας: Το "Ισλαμικό κράτος" συνεχίζει να διατηρεί δίκτυα χρηματοδότησης σε χώρες της περιοχής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:44

  Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην Υπουργική συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας εναντίον του "Ισλαμικού κράτους", η οποία έλαβε χώρα σήμερα στην Ρώμη. 

  Στην παρέμβαση του ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε καταρχήν ότι αν και το "Ισλαμικό κράτος" έχει χάσει σημαντικά εδάφη στην Συρία και στο Ιράκ, συνεχίζει να έχει πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους που του επιτρέπουν να συνεχίσει τις τρομοκρατικές ενέργειες. 

  Εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αφρική και παράλληλα τόνισε ότι οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες στην Μέση Ανατολή αποτελούν βασικούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων. 

  Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ομάδα εργασίας της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την σταθεροποίηση των εδαφών που ανακτήθηκαν από το "Ισλαμικό κράτος". Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε την στήριξη της χώρας μας στην ανάπτυξη του Ιράκ και αναφέρθηκε στην προσεχή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βαγδάτη και το Ερμπίλ. 

  Πρόσφατα, τα Αμερικανικά Υπουργεία Εξωτερικών και  Οικονομικών ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων σε τρία άτομα και μια επιχείρηση με έδρα την Τουρκία, οι οποίοι συντόνιζαν την προώθηση οικονομικής και άλλης βοήθειας προς το "Ισλαμικό κράτος". Αυτή ήταν η πέμπτη φορά από τον Απρίλιο του 2019 που το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών επιβάλει κυρώσεις σε άτομα που στηρίζουν το "Ισλαμικό κράτος" και έχουν έδρα την Τουρκία. 

  Συγκρατείται τέλος απόσπασμα της έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, του περασμένου Ιανουαρίου, η οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι το "Ισλαμικό κράτος" κάνει χρήση βάσεων στήριξης στην Τουρκία προκειμένου να μεταφέρει χρήματα διεθνώς, ιδιαίτερα μεταξύ Ιράκ και Συρίας.

  O Ν. Δένδιας συμμετείχε στην υπουργική συνάντηση για τη Συρία

  Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του "Ισλαμικού κράτους", που πραγματοποιείται σήμερα στη Ρώμη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε, επίσης, στην υπουργική συνάντηση για τη Συρία. Η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις εξελίξεις στη Συρία, επισημαίνεται σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

   

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ