Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Ιουν-2021 11:57

  Κοινό υπόμνημα 6 πολιτικών προσώπων για την Novartis: "Να βγει η κουκούλα από τους ψευδομάρτυρες"

  Κοινό υπόμνημα 6 πολιτικών προσώπων για την Novartis: "Να βγει η κουκούλα από τους ψευδομάρτυρες"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ξεκάθαρη θέση στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει, κατά την γνώμη τους, να καταθέσουν  οι προστατευόμενοι μάρτυρες  ενώπιον των δικαστικών αρχων του Αρείου Πάγου, που διερευνά την υπόθεση του πρωην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου, για "παρεμβάσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων" στην Novartis, παίρνουν με κοινό τους υπόμνημα έξι πολιτικά προσωπα.

  Το υπόμνημα προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, υπογράφουν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Ε. Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας, ο πρώην Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός κ. Α. Λοβέρδος.

  "Να βγουν οι κουκούλες"

  "….Να βγούν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες "Αικατερίνη Κελέση" και "Μάξιμο Σαράφη", ώστε να χυθεί άπλετο φώς και να λάμψει πλήρως η αλήθεια για τη σκευωρία Νοβάρτις, ζητούν με κοινό υπόμνημα που κατέθεσαν προ ημερών στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο ο πρώην πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως κ. Ε. Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας, ο πρώην Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός κ. Α. Λοβέρδος. Οι μηνυτές ζητούν οι ψευδομάρτυρες  να οδηγηθούν και να καταθέσουν επωνύμως στην διεξαγόμενη προδικασία για το Ειδικό Δικαστήριο. Γιατί μόνο έτσι θα μάθει ο ελληνικός λαός το τι πραγματικά συνέβη, τον  ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν.

  Η διαφωνία

  Η διχογνωμία προέκυψε μεταξύ της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και της εισαγγελέως Βασιλικής Θεοδώρου και αφορά στον τρόπο κατάθεσης των δυο προστατευομένων μαρτύρων, Αικατερίνης Κελέση και Μάξιμου Σαράφη. Η υπόθεση δε εκκρεμεί στο δικαστικό συμβούλιο που θα λύσει την διαφωνία μεταξύ της μιας ή της άλλης άποψης.

  Η ανακρίτρια κάλεσε σε κατάθεση την Αικατερίνη Κελέση και τον Μάξιμο Σαράφη, με τις ιδιότητες των προστατευομένων μαρτύρων, δηλαδή να καταθέσουν όχι με τα πραγματικά τους ονόματα, αλλά με αυτά που τους έχουν αποδοθεί και με αλλοίωση των χαρακτηριστικών τους.

  Αν και η μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση προσήλθε στο γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου με ελαφρά αλλοίωση των χαρακτηριστικών της και ξεκίνησε να καταθέτει, παρενέβη η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καταθέσει σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητας της και με φυσική παρουσία ενώπιων της ανακρίτριας, όπως έχει γίνει με όλους τους μάρτυρες έως τώρα. Μάλιστα, η εισαγγελέας διαφώνησε και ως προς τον τρόπο κατάθεσης που συμφωνήθηκε για το Μάξιμο Σαράφη, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καταθέσει με τα στοιχεία της ταυτότητας του και με φυσική παρουσία στο γραφείο της ανακρίτριας.

  Δείτε το υπομνημα των έξι πολιτικών προσώπων στη στήλη "σχετικά αρχεία"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ