Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Ιουν-2021 13:21

  Σκουρλέτης: Προσπάθεια υποβάθμισης της διάστασης της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά

  Σκουρλέτης: Προσπάθεια υποβάθμισης της διάστασης της γυναικοκτονίας στα Γλυκά Νερά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Προσπάθεια υποβάθμισης της ουσιαστικής και κύριας διάστασης της γυναικοκτονίας του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, διαπιστώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, από τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη

  Σε παρέμβασή του (ΑΝΤ1),  ο Πάνος Σκουρλέτης ήρθε σε απόλυτη και έντονη αντιπαράθεση με την άποψη που αποσιωπά το ζήτημα της γυναικοκτονίας, με αφορμή και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και θέλει να αποφύγει εντελώς τη συζήτηση για τα στερεότυπα εις βάρος των γυναικών στην ελληνική κοινωνία.

    Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

  "Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο τρόπος που προσεγγίζουμε το θέμα, γιατί δημιουργείται μια ευρύτερη συνείδηση στον κόσμο. Να αντιληφθούμε ότι κάποια στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε τα πράγματα όπως είναι, να αναμετρηθούμε με σκοταδιστικές αντιλήψεις, να βάλουμε απέναντί μας την κουλτούρα του βιασμού, να πάμε απέναντι σε στερεότυπα, τα οποία θέλουν τη γυναίκα, η οποία πολλές φορές έχει βρεθεί απέναντι σε τέτοιου είδους καταστάσεις, σε μία δεύτερη μοίρα".

  "Μου προκαλεί εντύπωση πως, ο κ. Καλαφάτης με πιο ήπιους τόνους, ο συνάδελφός σας πριν, με έναν απαράδεκτο και προσβλητικό τρόπο, πάνε να καλύψουν μια συζήτηση που είναι απόλυτα νομιμοποιημένη και γίνεται, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σήμερα στην κοινωνία. Αποτελεί την "κορυφή του παγόβουνου” η ιστορία της γυναικοκτονίας. Ποιου "παγόβουνου”; Όλων αυτών των στερεοτύπων, που θέλουν να αντιμετωπίζουν τη γυναίκα με έναν συγκεκριμένο τρόπο, όπου οι άνδρες μπορούν να έχουν δικαίωμα ακόμα και στη ζωή της, όπου τους αρνούνται τον αυτοπροσδιορισμό, τους αρνούνται ένα αυτόνομο, ισότιμο ρόλο, μέσα στην κοινωνία. Αυτά δεν είναι βγαλμένα από καμία κομματική φαρέτρα. Είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και η σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Πολύ δε, περισσότερο, τα προηγούμενα χρόνια".

  "Είναι απαγορευμένο να συζητάμε γύρω από αυτά; Μπορεί, όποιος αναφέρεται -και έχει υποχρέωση να αναφέρεται στο δημόσιο λόγο σε αυτά τα ζητήματα- να θεωρείται ότι κάνει μία κομματική συζήτηση";

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ