Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιουν-2021 14:10

  Κυβέρνηση: Προς κατάργηση η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

  Πελωνη 22.06.2021α
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Όλα αξιολογούνται και η πλήρης και καλή τη πίστει εφαρμογή της συμφωνίας αποτελεί κριτήριο για την ενταξιακή πορεία της χώρας".

  Αυτό το μήνυμα εκπέμπει η κυβέρνηση προς τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, μετά την ανάρτησή του για αγώνα της "Μακεδονίας" κόντρα στην Ολλανδία, στο πλαίσιο του Euro 2021. "Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και του πνεύματος αυτής. Καλούμε τον κ. Ζάεφ να απέχει από διχαστική ρητορική και, μάλιστα, για ένα τόσο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό του ποδοσφαίρου και της συμμετοχής του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro…", τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η κ. Πελώνη υπενθύμισε ότι μία από τις βασικότερες επιφυλάξεις της Νέας Δημοκρατίας, όταν υπήρξε η συζήτηση για τη Συμφωνία, αφορούσε στο σκέλος της χρήσης του όρου "Μακεδονικός" για τη γλώσσα και την ταυτότητα. "Σε κάθε περίπτωση όλα αξιολογούνται και αξιολογείται και ο χρόνος που θα κυρωθούν στη Βουλή τα πρωτόκολλα συνεργασίας…", ανέφερε.

  Η κ. Πελώνη έδειξε και προς το τέλος της εβδομάδας όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων για τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. "Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, δεδομένης και της επιδημιολογικής εικόνας., Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί αυτό το θέμα στην επιτροπή των ειδικών", επεσήμανε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ