Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Ιουν-2021 18:43

  Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα έτοιμη για την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας στην SEECP

  Φραγκογιάννης: Η Ελλάδα έτοιμη για την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας στην SEECP
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, με την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης και σχέσεων καλής γειτονίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη και την σταθερότητα της περιοχής, τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, σήμερα στην Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών και την Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στην Αττάλεια. Παράλληλα εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας για την επικείμενη ανάληψη της προεδρίας στην SEECP, για την περίοδο από 1.7.2021 έως 30.6.2022, με γνώμονα το κοινό όφελος της περιοχής και των πολιτών της.

  Ο κ. Φραγκογιάννης και οι λοιποί υπουργοί και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση και τις τρέχουσες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις δυνατότητες εμβάθυνσης της συνεργασίας στο πλαίσιο της SEECP

  Η Διαδικασία SEECP έχει ως στόχο την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και της περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων από το σύνολο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας, καθώς και η κατάλληλη προετοιμασία για την ενσωμάτωση στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ