Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Ιουν-2021 19:34

  Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με τον διοικητή της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης

  Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με τον διοικητή της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ρολφ Βέντζελ (Rolf Wenzel) είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

  Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον κ. Βέντζελ για τον σημαντικό κοινωνικό ρόλο που επιτελεί η τράπεζα με τη χρηματοδότηση αλλά και την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη που προσφέρει σε έργα με υψηλές κοινωνικές επιπτώσεις για τα κράτη-μέλη.

  Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της Ελλάδας που η τράπεζα δραστηριοποιείται και πάλι στη χώρα μας, μέσω προγραμμάτων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων που αποσκοπούν στην προστασία και την ανακούφιση από φυσικές καταστροφές, αλλά και μέσω δανείων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

  Ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε, τέλος, ότι η Ελλάδα, κατά την πρόσφατη προεδρία της στο Συμβούλιο της Επιτροπής υπουργών της Ευρώπης, έθεσε στο επίκεντρό της τις συνέπειες της πανδημίας και, μέσω της Διακήρυξης των Αθηνών, καθιέρωσε ένα σύνολο αρχών για το σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τη Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου σε περιόδους πανδημίας.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ