Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Ιουν-2021 15:13

  ΥΦΥΠΕΞ Γαλλίας: Aλληλεγγύη προς την Eλλάδα και την Κύπρο απέναντι στις προκλήσεις της περιοχής

  Κλεμάν Μπον MED7 Τουρκια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα και Κύπρο απέναντι στις προκλήσεις που έχουν "δυστυχώς στην περιοχή ακόμη" υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Κλεμάν Μπον (Clément Beaune).

  "Είμαστε αποφασισμένοι και σαφέστατοι σε ό,τι αφορά θέματα κυριαρχίας των κρατών μας" τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως "στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε με την Τουρκία, όμως πάντα με πνεύμα αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας, όπως από πέρσι αποδείξαμε στις διάφορες συζητήσεις που είχαμε".

  "Η υποστήριξή μας δεν είναι υποστήριξη σε δύο κράτη μέλη, αλλά υποστήριξη της δύναμης που έχει η Ευρώπη σε τέτοιου είδους θέματα", επεσήμανε.

  Όπως επεσήμανε, η Ευρώπη σιγά-σιγά ξεπερνάμε την έκτακτη υγειονομική και οικονομική κρίση.

  "Δεν είχαμε κοινές δραστηριότητες στο πλαίσιο της Ευρώπης για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση", σημείωσε. "Σε θέματα εμβολιασμού κάποιοι μας επέκριναν, όμως θα ήθελα να πω ότι αν δεν υπήρχε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δεν θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε την κατάσταση, αλλά και τα θέματα μετακίνησης του τουρισμού δεν θα είχαν προχωρήσει".

  "Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με μεγάλο πνεύμα αποφασιστικότητας και αλληλεγγύης, διότι θα πρέπει η Ευρώπη να απαντήσει με ενιαίο τρόπο", σημείωσε και αναφέρθηκε στη σημασία των σχεδίων ανάκαμψης που υπάρχουν για όλες τις χώρες.

  Στη συνάντηση των Med7 στην Αθήνα συζητήθηκαν θέματα ψηφιακής μετάβασης, καινοτομίας και η πράσινη Ευρώπη, καθώς και κοινωνικά θέματα. Συζητήθηκε ακόμη η ευρωπαϊκή συμφωνία μετανάστευσης και ασύλου, ανέφερε ο κ. Μπον.

  Κατέληξε λέγοντας, ότι "κατά τη διάρκεια της γαλλικής Προεδρίας από την 1η Ιανουαρίου 2022, έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις και θα επιδείξουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ελπίζουμε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες που είχε και η πορτογαλική Προεδρία".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα: 

  Κ. Μητσοτάκης: Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε μια θετική ατζέντα με την Τουρκία

  Μ. Βαρβιτσιώτης: Κοινή ανησυχία για τη στάση της Τουρκίας στις προκλήσεις ασφάλειας της περιοχής

  Πελώνη: Η πρόοδος των ελληνοτουρκικών και των ευρωτουρκικών σχέσεων περνά μέσα από τη συμπεριφορά της Τουρκίας

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ