Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 16:03

  Βουλή: Συνάντηση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ με την Ισραηλινή υπουργό Τουρισμού Orit Farkash-Hacoen

  Βουλή: Συνάντηση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ με την Ισραηλινή υπουργό Τουρισμού Orit Farkash-Hacoen
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ελπίδα να τελεσφορήσουν το συντομότερο οι προσπάθειες δημιουργίας της Ομάδας Φιλίας Ισραήλ-Ελλάδας στην Knesset, για την περαιτέρω σύσφιξη των διακοινοβουλευτικών σχέσεων των δύο χωρών, εξέφρασε η ελληνική, αντίστοιχη Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Orit Farkash-Hacoen.

  Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο κράτος του Ισραήλ και σημείωσαν ότι πρέπει να υπάρξουν αξιόπιστες συνομιλίες στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, ώστε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Επίσης, αναφέρθηκαν στο θέμα της πανδημίας και στην πολύ καλή διαχείρισή της από τις αρχές του Ισραήλ. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη θέματα ενέργειας και τουρισμού.

  Η υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ, Orit Farkash-Hacoen, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ισραήλ αυτή την ιδιαίτερα τεταμένη περίοδο και ευχαρίστησε την ελληνική πλευρά για την υποστήριξη που έχει προσφέρει. Στη συνέχεια, ενημέρωσε εκτενώς τους βουλευτές για την πρόσφατη υπογραφή πενταετούς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων τουρισμού των δύο χωρών, η οποία έχει σκοπό να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία και τους συναφείς κλάδους, μέσω μεγαλύτερης προσέλευσης τουριστών, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και ενίσχυσης επενδύσεων. Αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική περαιτέρω συνεργασιών στον τομέα της ενέργειας.

  Ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, εξέφρασε την επιθυμία να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο οι ήδη φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες έχουν ιστορικούς δεσμούς, κοινά συμφέροντα και κοινό μέλλον.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ