Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Μαϊ-2021 12:36

  Με απόφαση Μητσοτάκη συγκροτείται η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας

  Με απόφαση Μητσοτάκη συγκροτείται η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συγκροτείται η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας που συστάθηκε με τον ν. 4780/2021 (Α΄ 30), στο πλαίσιο της εφαρμογής του συνολικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα άτομα με αναπηρία, και αποτελείται από δώδεκα μέλη, ως εξής:

  - Έξι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους σε τομείς που έχουν σχέση με την αποστολή και τις αρμοδιότητες της Αρχής ή πολίτες των οποίων η δραστηριότητα συνδέεται με την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τις τέχνες, τον αθλητισμό, την εργασία, την επιχειρηματικότητα και την ενημέρωση, εκ των οποίων τρεις είναι άτομα με αναπηρία, ένας ορίζεται ως Πρόεδρος και ένας ως Α' Αντιπρόεδρος.

  - Έναν επιστήμονα εγνωσμένου κύρους σε τομείς που έχουν σχέση με την αποστολή και τις αρμοδιότητες της Αρχής, που επιλέγεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), ως Β' Αντιπρόεδρος.

  - Έναν εκπρόσωπο της Ε.Σ.Α.μεΑ.

  - Έναν εκπρόσωπο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

  - Έναν εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

  - Τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

  - Το Συνήγορο του Πολίτη ή βοηθό Συνήγορο που ορίζεται από τον ίδιο.

  Στη θέση του Προέδρου της Αρχής, τοποθετείται, μετά από θετική γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, ο Δρ. Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Α΄ Αντιπρόεδρος της Αρχής ορίζεται η Δρ. Ελευθερία Μπερνιδάκη - Άλντους, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, και Β΄ Αντιπρόεδρος η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, Τοπογράφος Μηχανικός, Εμπειρογνώμων προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία.

  Ακολουθούν η σύνθεση της Αρχής και τα σύντομα βιογραφικά των μελών της: 1. Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Στεφανίδης 2. Α΄ Αντιπρόεδρος: Ελευθερία Μπερνιδάκη - Άλντους 3. Β΄ Αντιπρόεδρος: Μαρίλυ Χριστοφή 4. Γεώργιος Αγγελόπουλος 5. Ευγενία Λειβαδάρου 6. Έλενα Σουκάκου 7. Ευαγγελία Χρυσικού 8. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, εκπρόσωπος της Ε.Σ.Α.μεΑ. 9. Γεώργιος Αυγουστίδης, εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος 10. Γεράσιμος Φεσσιάν, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος 11. Μαρία Γαβουνέλη, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου 12. Καλλιόπη Λυκοβαρδή, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ