Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Μαϊ-2021 11:44

  Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για την αναβάθμιση εκτοξευτών για τους M270 MLRS: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες

  Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για την αναβάθμιση εκτοξευτών για τους M270 MLRS: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, έχει εγκριθεί η ενεργοποίηση σχετικού υποπρογράμματος για τον εκσυγχρονισμό του οπλικού συστήματος MLRS και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα "Προοπτική αναβάθμισης εκτοξευτών για τους M270 MLRS ή προμήθειας αναβαθμισθέντων αντίστοιχων αυξημένου ωφελίμου βεληνεκούς".

  "Κατόπιν", συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, "εγκεκριμένης Μελέτης Ολοκληρωμένης Πρότασης Υποπρογράμματος με τίτλο "Βελτίωση Δυνατοτήτων Πυροβολικού Μάχης", καθορίζονται τα εξοπλιστικά προγράμματα οπλικών συστημάτων, μέσων και υλικών Πυροβολικού Μάχης, όπου περιλαμβάνεται ο εκσυγχρονισμός του οπλικού συστήματος MLRS, καθώς και η προμήθεια ρουκετών και πυραύλων μακρού βεληνεκούς".

  Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανέφερε ο υπουργός, "έχει σχεδιάσει την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροβολικού Μάχης, με βάση τις καταγεγραμμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις και οποιαδήποτε λύση εξυπηρετεί τον εν λόγω σχεδιασμό, εξετάζεται και αξιολογείται διεξοδικά, συνεκτιμώντας τις εκάστοτε επιχειρησιακές και οικονομικές συνθήκες".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ