Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Μαϊ-2021 09:56

  Γιατί ο Τσίπρας άρχισε περιοδείες από την Ηλεία - "Κλειδί" οι αντιδράσεις για το κλείσιμο σχολών

  Γιατί ο Τσίπρας άρχισε περιοδείες από την Ηλεία - "Κλειδί" οι αντιδράσεις για το κλείσιμο σχολών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  "Επικαιροποιείται" δια των επικείμενων πανελλήνιων εξετάσεων η ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των εισακτέων στις πανεπιστημιακές σχολές ένεκα των αλλαγών του υπουργείου Παιδείας, όπερ επικύρωσε και ο Αλέξης Τσίπρας από την Ηλεία όπου πραγματοποίησε χθες την πρώτη περιοδεία του. 

  Ως αναμενόμενο , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε τις αντιδράσεις για την κατάργηση των σχολών Μουσειολογίας του Πύργου και της σχολής Γεωπονίας της Αμαλιάδας ( σημειώνεται πως πρωτοστατεί στις αντιδράσεις ο "γαλάζιος" βουλευτής Κώστας Τζαβάρας ), προαναγγέλλοντας καταρχάς πως οψέποτε επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση θα τις επαναφέρει σε λειτουργία.

  "Τα σχέδια αυτά ακόμη κι αν σε πρώτη φάση υλοποιηθούν, πολύ σύντομα θα καταργηθούν  από μία προοδευτική κυβέρνηση που θα βάλει σε προτεραιότητα το δίκιο και κυρίως το όφελος και το συμφέρον της κοινωνίας και  των πολιτών και όχι τα συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας", είπε ο κ. Τσίπρας "κλείνοντας" το μάτι και στους δυσαρεστημένους από την εξέλιξη,  ψηφοφόρους της Ν.Δ. 

  Από την Ηλεία, επανέφερε και το θέμα της μείωσης των εισακτέων στα πανεπιστήμια καθώς την ώρα που ο ίδιος περιόδευε και ξιφουλκούσε εναντίον της εφαρμογής των κυβερνητικών αλλαγών από την φετινή χρονιά, στην Βουλή επανακατατίθετο για "τρίτη" φορά όπως τόνιζε η Κουμουνδούρου, σχετική επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό. 

  "Φέτος που τα παιδιά μας δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς πίεσης εξαιτίας της πανδημίας, θα βρεθούν να ανταγωνίζονται σε δυσμενέστατες συνθήκες, καθώς περίπου 25.000-30.000 εξ’ αυτών, που θα μπορούσαν να είχαν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν"  δήλωσε επ αυτού ο κ. Τσίπρας , συνδέοντάς τις αλλαγές φυσικά με το κλείσιμο πανεπιστημιακών σχολών της περιφέρειας. 

  Νέοι και Μμε

  Η απεύθυνση ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα παραμένει σταθερή σε νέους και μικρομεσαίους. Δεν ξέφυγε από τον στόχο αυτό χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύοντας στην Ηλεία. 

  Η "ανταπόκριση" από κομματικές πηγές για όσα διημείφθησαν σε συζητήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και νέων (φοιτητών, ελεύθερων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών κλπ) ήταν πως μετέφεραν στον κ. Τσίπρα "κραυγή αγωνίας". 

  Στην "κραυγή" τους, ο ίδιος απάντησε δια της διαπίστωσης : "Αυτό που πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα είναι μια πολιτική που θα αφορά τους νέους ανθρώπους είτε αυτοί σπουδάζουν, είτε επιχειρούν, είτε βγαίνουν στην παραγωγή. Εκεί είναι το μέλλον της χώρας και αυτή είναι η πιο δύσκολη εξίσωση για το μέλλον. Εκεί πρέπει  να ρίξουμε το βάρος. Αν δεν δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά στους νέους ανθρώπους, δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι”. 

  Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Τσίπρας επανέφερε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τον κίνδυνο εκτόξευσης της ανεργίας και της "αναδιάρθρωσης" της επιχειρηματικότητας σε βάρος των μικρομεσαίων, υπενθυμίζοντας και την πρόταση του κόμματός του περί ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους.

  "Αυτό θα συμβεί αν δεν υπάρξει ρύθμιση του πανδημικού χρέους, δηλαδή των χρεών που συσσωρεύτηκαν στις επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της αδυναμίας του τραπεζικού συστήματος να στηρίξει με δανειοδοτήσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις", διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, "ζυμώνοντας"  εν πολλοίς την προγραμματική ατζέντα του.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ