Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Μαϊ-2021 13:10

  Πελώνη: Τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 30-44 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια

  Πελώνη: Τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 30-44 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.23

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Οι συμφωνίες θα έρθουν προς κύρωση σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό. Όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση έχει ένα πολύ πυκνό νομοθετικό έργο. Η κύρωση των συμφωνιών θα προσαρμοστεί στις νομοθετικές προτεραιότητες και όχι το αντίστροφο...".

  Αυτό απαντά η κυβέρνηση, δια της εκπροσώπου της, Αριστοτελίας Πελώνη, όσον αφορά στην κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, με αφορμή και τη σημερινή συνάντηση των κυρίων Μητσοτάκη και Ζάεφ. "Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκεται η διερεύνηση του πεδίου δυνατοτήτων συνεργασίας οικονομικής και ενεργειακής και προφανώς και η πλήρης και καλή τη πίστη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών που είναι και ενταξιακός όρος για τη γειτονική χώρα...", ανέφερε η κ. Πελώνη, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  Η κυβέρνηση, δια της εκπροσώπου της, τονίζει ότι οι δεύτερες δόσεις των εμβολίων της AstraZeneca είναι πλήρως εξασφαλισμένες (για όσους έχουν κάνει την πρώτη) προαναγγέλλοντας, παράλληλα, ότι στο τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό συμπολιτών μας των ηλικιακών ομάδων 30-44 με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. "Η αρχή θα γίνει με την ηλικιακή ομάδα των 40-44 και θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι ομάδες των 35-39 και 30-34. Εντός του Ιουνίου -εφόσον επιβεβαιωθούν από τις εταιρίες οι προγραμματισμένες παραδόσεις εμβολίων - εκτιμάται ότι θα ανοίξουν και οι πλατφόρμες εμβολιασμού για τις ηλικιακές ομάδες 25-29 και 18-24", τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. "Ιδιαίτερα σημαντική για την προστασία της δημόσιας υγείας, για την ασφαλή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, αλλά και για την εκπομπή θετικού μηνύματος της χώρας μας ως ασφαλούς προορισμού είναι η συνεχής επιτάχυνση της επιχείρησης εμβολιασμού. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια εμβολιασμοί. Έχουν εμβολιαστεί πάνω από 2.610.000 πολίτες με μια δόση, και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 1.390.000. Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως το τέλος Μαΐου. Για τα υπόλοιπα 19 μεγαλύτερα νησιά μας -με εξαίρεση την Κρήτη- μπαίνει σε εφαρμογή η επιχείρηση "Γαλάζια Ελευθερία" με στόχο τον εμβολιασμό όλων των μονίμων κατοίκων τους ηλικίας 18 και άνω, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson μέχρι το τέλος Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό, στη μάχη για την οικοδόμηση του τείχους ανοσίας, μπαίνουν νέα εμβολιαστικά κέντρα του Ε.Σ.Υ. και κινητά συνεργεία εμβολιασμού, ενώ ουσιαστική είναι η βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η στήριξη από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος", συμπλήρωσε.

  Τα "fakenews" του ΣΥΡΙΖΑ

  Εγκαλώντας το ΣΥΡΙΖΑ για επιμονή στα fakenews, η κ. Πελώνη απάντησε στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το εργασιακό νομοσχέδιο.

  "Θα το πούμε πάρα πολλές. Το οκτάωρο και το αφήγημα αυτό που επιδιώκει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αφήγημα που προσιδιάζει δυστυχώς σε fakenews. Το οκτάωρο προστατεύεται, θωρακίζεται και με ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο, όπως και το πενθήμερο και το 40ωρο την εβδομάδα. Είναι ένα νομοσχέδιο με πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων, το οποίο λαμβάνει υπόψη τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην αγορά εργασία, στις νέες μορφές, την τηλεργασία, τις συνεργατικές πλατφόρμες και, βεβαίως, έρχεται να ρυθμίσει και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας που αφορούν και στην αδήλωτη εργασία και στις απλήρωτες υπερωρίες...", επεσήμανε. Όσον αφορά στον Ποινικό Κώδικα, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις της επιτροπής παρακολούθησης.

  "Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η κυβέρνηση θα λάβει ιδιαίτερη μέριμνα σε ό,τι αφορά στο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά εγκλήματα ιδιαίτερης απαξίας σαν αυτό που μας σόκαρε όλους…Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, η αστυνομία κάνει τη δουλειά της", σημείωσε. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ