Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Μαϊ-2021 12:00

  Αλ. Πατέλης: Θα βρούμε νέες δημοσιονομικές ισορροπίες μετά την πανδημία

  Αλ. Πατέλης: Θα βρούμε νέες δημοσιονομικές ισορροπίες μετά την πανδημία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Τάσου Δασόπουλου

  Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και η Ευρώπη θα βρουν νέες ισορροπίες για τους δημοσιονομικούς στόχους μετά το τέλος της πανδημίας εξέφρασε σήμερα ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης.

  Σε μια μίνι συνέντευξη στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, αναφερόμενος στο θέμα της δημοσιονομικής ισορροπίας μεταξύ της μείωσης φόρων που είναι δέσμευση της Κυβέρνησης και δημοσιονομικής ισορροπίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η υγειονομική κρίση ήταν διδακτική και ότι εφεξής θα πρέπει και στην ΕΕ να εφαρμοστούν περισσότερο επιθετικές προς κυκλικές πολιτικές στην δημοσιονομική διαχείριση.

  Τόνισε μάλιστα ότι και το ελληνικό χρέος, παρά το ύψος του ως ποσοστό του ΑΕΠ, έχει ειδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν εξαιρετικά βιώσιμο όπως η μεγάλη διάρκεια μέχρι την λήξη του που φτάνει τα 21 χρόνια και πολύ χαμηλές ετήσιες χρηματοδοτικές δαπάνες.

  Επανέλαβε ότι το ελληνικό πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 μέσω του οποίου θα υλοποιηθούν 112 έργα και 58 μεταρρυθμίσεις θα αλλάξει οριστικά την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό κάνοντας την περισσότερο ελκυστικό επενδυτικό οργανισμό. Παράλληλα από μόνη του η εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης θα βοηθήσει σημαντικά και το κλείσιμο του επενδυτικού κενού από το οποίο πάσχει για πολλά χρόνια η ελληνική οικονομία.

  Απαντώντας στην ερώτηση που του γίνεται σε κάθε ευκαιρία, γιατί κάποιος θα πρέπει να επενδύσει σήμερα στην Ελλάδα ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού προέταξε την πολιτική σταθερότητα που δεν υπήρχε όπως είπε τα χρόνια των μνημονίων και επιπλέον η χώρα έχει πλέον μια Κυβέρνηση προσηλωμένη σε ένα μεταρρυθμιστικό έργο την μείωση φόρων και την προσέλκυση επενδύσεων μέσω της συνεχούς βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ