Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Μαϊ-2021 11:36

  Συνάντηση Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου

  Συνάντηση Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Zdravko Krivokapić, που βρίσκεται  στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στο 6ο Οικονομικό Forum των Δελφών.

  Κατά την συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και οι προσπάθειες αναζωογόνησης των οικονομιών στην μετά COVID εποχή, καθώς  και για τις δυνατότητες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

  Η κυρία  Σακελλαροπούλου επεσήμανε στον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου ότι η Ελλάδα είναι σταθερά προσανατολισμένη, ήδη από τη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης του 2003, στη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Τόνισε ότι είναι  η μόνη επιλογή που μπορεί να διασφαλίσει στις χώρες της περιοχής πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Ωστόσο για   την ένταξή τους, στην ΕΕ, είναι απαραίτητη η τήρηση  των κριτηρίων που ισχύουν για όλες τις υποψήφιες χώρες.

   Ο  κ. Krivokapić ευχαρίστησε την  Ελληνίδα Πρόεδρο για τη στήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου και επανέλαβε την ετοιμότητα της κυβέρνησής του να εργαστεί για την διεύρυνση  των διμερών σχέσεων.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ