Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Μαϊ-2021 16:51

  Κ. Μητσοτάκης: Η νέα εργατική νομοθεσία θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο

  Κ. Μητσοτάκης: Η νέα εργατική νομοθεσία θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αυλαία των εργασιών μίας κρίσιμης Συνόδου Κορυφής για τις προκλήσεις που ανοίγονται στον ουρανό των Βρυξελλών και σχετίζονται με την ατζέντα της κοινωνικής πολιτικής, άνοιξε εδώ και λίγη ώρα στο Πόρτο.

  Ο πρωθυπουργός, στον απόηχο των δημόσιων παρεμβάσεων που πραγματοποίησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, φέρνοντας στην πρώτη γραμμή το επόμενο μεταρρυθμιστικό κύμα της κυβέρνησης, έσπευσε από την Πορτογαλία να εστιάσει στις μεγάλες τομές περί των εργασιακών.

  Όπως τόνισε, άλλωστε, στη δήλωσή του προσερχόμενος στις εργασίες της Συνόδου, το κρίσιμο για την ευρωπαϊκή οικογένεια, όσο θα αφήνει πίσω της την περιπέτεια της πανδημίας, θα είναι η δημιουργία "καλών νέων δουλειών". Προς αυτήν την κατεύθυνση, άλλωστε, πέραν της στρατηγικής για την πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη, στρέφονται τα κυβερνητικά "θέλω", τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει, σε κάθε ευκαιρία, την αποφασιστικότητα του ιδίου και του Μεγάρου Μαξίμου να προωθήσουν μία μεταρρύθμιση, η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21ου αιώνα.

  "Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών. Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο", επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. "Δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου", πρόσθεσε. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ