Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Μαϊ-2021 09:18

  ΣΥΡΙΖΑ: Έπιασαν τα "νταούλια" για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

  ΣΥΡΙΖΑ: Έπιασαν τα "νταούλια" για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Σαν έτοιμος από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει σήμερα να χτυπά τα "νταούλια" για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εν όψει και της αυριανής απεργίας , όπερ έχει προαναγγείλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και εβδομάδες, μιλώντας για τη "μητέρα των μαχών" ( ή μάχη των μαχών, όπως την χαρακτήρισε προσφάτως ο Αλέξης Τσίπρας). 

  "Νταούλια"

  Στο πλαίσιο αυτό η Κουμουνδούρου αρχίζει από σήμερα τις "δράσεις", ανακοινώνοντας ότι το κόμμα και η Νεολαία του θα πραγματοποιήσουν έξω από  τη Βουλή το μεσημέρι, "δράση ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο". 

  Η "εμπλοκή" της Νεολαίας του κόμματος δεν είναι ασφαλώς "παρεπόμενο" αλλά κεντρική επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία επιλέγει δια του κυβερνητικού νομοσχεδίου να εντατικοποιήσει την απεύθυνσή της σε ψηφοφόρους νέων ηλικιακών ομάδων ( εκεί όπου βρίσκεται η Αχίλλειος πτέρνα της Κυβέρνησης).

  Είναι κεντρική επιλογή της Κουμουνδούρου ούτως ή άλλως να περιγράψει τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση με τα ζοφερότερα των χρωμάτων για τις προοπτικές των νέων εργαζόμενων, συνδέοντάς τις ακόμη και με νέο "κύμα" brain drain. 

  Το στίγμα των αιτιάσεων το έδωσε δια συνέντευξής του ( ΕΦΣΥΝ) ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος:   "Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να βάλει πλάτες στους εργοδότες που κλέβουν τους εργαζόμενους τους. Κατάργηση του 8ωρου και θέσπιση απλήρωτων υπερωριών μέσα από ατομικές συμβάσεις σημαίνουν ζωή λάστιχο, εργασία χωρίς δικαιώματα και μείωση μισθών. Σε συνδυασμό με την διάλυση της επιθεώρησης εργασίας βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο καλύτερος φίλος της εργοδοτικής ανομίας". 

  Τσίπρας και "συμμαχία" και Φωτόπουλος

  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, έχει επιλέξει ως στρατηγική να αποφύγει ο ίδιος "αριστερίστικες" αναφορές εναντίον του κυοφορούμενου νομοσχεδίου, μιλώντας για "συμμαχία" εργαζομένων με μικρομεσαίες επιχειρήσεις απέναντι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

  Σε εκδήλωση που διοργάνωσε  με συνδικαλιστές ( φιγούραραν πρόσωπα όπως ο γνωστός συνδικαλιστής της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος), ο κ. Τσίπρας "σήμανε" την ...εκκίνηση του αγώνα  "Σήμερα σας κάλεσα για να λάβουμε θέσεις μάχης, για να ενώσουμε δυνάμεις, κανείς δεν περισσεύει, προκειμένου να υπερασπιστούμε το οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη καταγραφή και τη πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας".

  Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αυτή τη φορά δεν είναι η συγκρότηση κοινού αντιπολιτευτικού μετώπου εξ ου και δεν έχει απευθύνει "προσκλητήριο" σε "προοδευτικές δυνάμεις", ως έχει πράξει στο παρελθόν. Επιλέγουν να συγκροτήσουν "κοινωνικές συμμαχίες", είναι η εξήγηση της Κουμουνδούρου. 

  Παράλληλα βέβαια, είναι γνωστό, πως κανένα από τα όμορά κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχόταν "κοινό" μέτωπο απέναντι στην Κυβέρνηση, μαζί του.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ