Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Απρ-2021 09:26

  Η κυβερνητική στρατηγική της σταδιακής χαλάρωσης και αποσυμπίεσης και το… απεταξάμην στον εφησυχασμό

  ερμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με τον οδικό χάρτη της επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων να έχει αποτυπωθεί, με ημερομηνία-ορόσημο την 15η Μαΐου και το άνοιγμα του τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, η κυβέρνηση δείχνει εξακολουθητικά όχι μόνο προς την κατεύθυνση της τήρησης των μέτρων προστασίας, αλλά και προς το "κλειδί" της σταδιακής χαλάρωσης και αποσυμπίεσης.

  Λίγες ώρες μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις, που… ανάβουν πράσινο φως στις διαδημοτικές, αλλά κρατούν στην καθημερινότητα την υποχρέωση αποστολής μηνυμάτων στο 13033, κυβερνητικά στελέχη αναδεικνύουν τους λόγους της συγκεκριμένης κίνησης.

  Το μήνυμα που εκπέμπεται, μάλιστα, για τα προσεχτικά βήματα προς την…ελευθερία είναι συνεχές, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, στη διάρκεια των εορταστικών ημερών που ακολουθούν.

  "Η επιτροπή εισηγήθηκε ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες τόσο το click in shop, όσο και το click away για το λιανεμπόριο. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάναμε και κάνουμε μεγάλα βήματα, σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα, όπως το άνοιγμα των σχολικών μονάδων, των διαδημοτικών και της εστίασης, ήταν που έκρινε την απόφαση να παραμείνει σε ισχύ ένα μέτρο, το οποίο αποδεδειγμένα έχει συμβάλει στην προστασία δημόσιας υγείας", σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης.

  Την ίδια στιγμή, η επιχείρηση "Ελευθερία", που αποτελεί τη γέφυρα για το χτίσιμο του πρώτου ισχυρού τείχους ανοσίας, ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς. Μετά τις ηλικιακές ομάδες των 30-39 και 40-44, που διευρύνουν την περίμετρο των…τσιμπημάτων, ακολουθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα η ηλικιακή ομάδα των 45-49, όσο τα ραντεβού των πολιτών πολλαπλασιάζονται.

  Γεγονός που...γεμίζει αισιοδοξία την κυβέρνηση, τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει συνεχές κάλεσμα, αναδεικνύοντας την ασφάλεια των εμβολίων.

  "Είναι πολύ θετικό ότι η επιχείρηση "Ελευθερία” πηγαίνει πια στις παραγωγικές ηλικίες και θέλω με την ευκαιρία αυτή, ακόμα μια φορά να ενθαρρύνω τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν. Έχω πει πολλές φορές, και το επαναλαμβάνω, ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το γρηγορότερο εμβόλιο.

  Όσο πιο γρήγορα εμβολιαστούμε, τόσο πιο γρήγορα θα είμαστε προστατευμένοι εμείς οι ίδιοι από τις επιπτώσεις μιας αρρώστιας, η οποία μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά θα έχουμε πράξει, πιστεύω, και το κοινωνικό μας χρέος βοηθώντας συνολικά την προσπάθεια της χώρας να επανέλθει σε ρυθμούς κανονικότητας", επεσήμανε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο μίας ακόμα συνάντησης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  "Ο όποιος απειροελάχιστος κίνδυνος παρενεργειών από το εμβόλιο, είναι απείρως μικρότερος από τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις εάν κάποιος ασθενήσει με κορονοϊό", πρόσθεσε. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ