Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 28-Απρ-2021 09:03

  "Πράσινο" στις διαδημοτικές μετακινήσεις - Τι μέλλει γενέσθαι με την αποστολή sms

  "Πράσινο" στις διαδημοτικές μετακινήσεις - Τι μέλλει γενέσθαι με την αποστολή sms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με πρώτο ορόσημο στον ορίζοντα της σταδιακής επανεκκίνησης οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων το άνοιγμα της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα και καταληκτικό την επίσημη έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου και την άρση της απαγόρευσης των υπερτοπικών μετακινήσεων στις 15 Μαΐου, η κυβέρνηση σχηματίζει κομμάτι-κομμάτι τη μεγάλη εικόνα επιστροφής στην κανονικότητα.

  Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν τη συνάντηση που θα έχει στο Προεδρικό Μέγαρο με την κ. Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, όσο θέμα ωρών θεωρούνται οι ανακοινώσεις για το... πράσινο στις διαδημοτικές μετακινήσεις, αρχής γενομένης από την 3η Μαΐού.

  Οι όποιες κινήσεις, βέβαια, όπως διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη, θα πραγματοποιούνται πάντα με ασφάλεια και με τα μέτρα προστασίας εξακολουθητικά στην προμετωπίδα, καθώς εκπεφρασμένος, σε όλους τους τόνους, στόχος είναι κάθε τομέας που ανοίγει και…περπατά σε κανονικούς ρυθμούς να μην κλείνει.

  Προς την κατεύθυνση της άρσης του περιορισμού των διαδημοτικών μετακινήσεων, ταυτόχρονα με το... ανέβασμα των ρολών της εστίασης, έδειξε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

  "Ως προς τις διαδημοτικές, εκτιμώ ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθιστούσε την απαγόρευση άνευ αντικειμένου. Ωστόσο, για αυτό θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες", σημείωσε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Ένα ακόμα ερώτημα που θα λάβει άμεσα απάντηση είναι και το τι μέλλει γενέσθαι με την υποχρέωση αποστολής sms.

  Και σε αυτό το πεδίο, τα σενάρια κινούνται προς δύο κατευθύνσεις. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, η αποστολή μηνυμάτων θα μπορούσε να καταργηθεί ταυτόχρονα με το άνοιγμα της εστίασης και το…πράσινο φως στις διαδημοτικές μετακινήσεις των πολιτών.

  Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, η αποστολή sms θα μπορούσε να αποτελέσει παρελθόν με την επανεκκίνηση της δια ζώσης εκπαίδευσης για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια (δηλαδή στις 10 Μαΐου) και το αργότερο μέχρι την 15η του επόμενου μήνα. Όταν και θα ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, μαζί με τον τουρισμό. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ