Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Απρ-2021 09:11

  Επιστολή Λε Ντριαν σε Δένδια: Συνεργασία για αλληλέγγυα Ευρώπη

  Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Γάλλου ΥΠΕΞ ενόψει του Φόρουμ Φιλίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν προς τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην οποία υπογραμμίζει την δέσμευση της Γαλλίας να εργαστεί από κοινού με την Ελλάδα για μια ενοποιημένη και αλληλέγγυα Ευρώπη

  Στην επιστολή του ο Γάλλος ΥΠΕΞ, με αφορμή την επέτειο των εορτασμών για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αναφέρεται στην ανάγκη προώθησης της ενοποιημένης και αλληλέγγυας Ευρώπης, ενός έργου, το οποίο, όπως τονίζει, διατηρεί τη συνάφεια τους σήμερα. Προσθέτει δε ότι η χώρα του έχει δεσμευθεί για την στήριξη του έργου αυτού, από κοινού με την Ελλάδα. 

  Στην απαντητική του επιστολή ο Υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει από πλευράς του την προσήλωση της Ελλάδας στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, καθώς και των κοινών προσπαθειών για την ενίσχυση μιας υπεύθυνης και αλληλέγγυας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία βασίζεται σε αξίες, όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου,που αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη]. 

  Υπενθυμίζεται εν προκειμένω ότι ο Γάλλος ΥΠΕΞ ανέβαλε την επίσκεψη του στην Αθήνα τον περασμένο Φεβρουάριο προκειμένου να συμμετάσχει στο Φόρουμ Φιλίας, στο οποίο τελικά συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη, λόγω της κατάστασης της πανδημίας.

  Σε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο Υπουργών είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση, είτε στην Αθήνα είτε στο Παρίσι, ευθύς μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ