Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 26-Απρ-2021 09:13

  Με κωδικό "μεσαία τάξη" το σχέδιο της κυβέρνησης στη μετά την πανδημία εποχή

  Με κωδικό "μεσαία τάξη" το σχέδιο της κυβέρνησης στη μετά την πανδημία εποχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Εκφράζοντας, μέσα από ένα…μπαράζ δημόσιων παρεμβάσεων που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα, την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός κύκλου γρήγορης ανάκαμψης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτυπώνει τις προοπτικές για την…αλλαγή της ταχύτητας στη μετά την πανδημία εποχή.

  Οι κινήσεις συνεχούς στήριξης της μεσαίας τάξης και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, σε συνδυασμό με τη μονιμότητα των ελαφρύνσεων στο φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον, αποτελούν, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, το επόμενο στάδιο υλοποίησης της ατζέντας, με την οποία η Νέα Δημοκρατία επικράτησε στις εκλογές του 2019.

  Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι, παρά την…παγκόσμια περιπέτεια του κορονοϊού, το πρόγραμμα του Μεγάρου Μαξίμου…ξεδιπλώνεται κομμάτι-κομμάτι, ενώ στη διάρκεια του σημερινού υπουργικού συμβουλίου αναμένεται ότι στην πρώτη γραμμή θα έρθουν νέα πρωθυπουργικά μηνύματα, με αποδέκτες τους μισθωτούς και όσους αποτελούν τη…ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς.

  "Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε το ελληνικό χρέος με θετική προοπτική για το μέλλον, πιστοποιώντας και με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη που οι διεθνείς επενδυτές δείχνουν στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Πριν από λίγες ημέρες εξήγγειλα μία σειρά από σημαντικές φορολογικές μειώσεις, που αφορούν στο φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις, στην προκαταβολή που θα πληρώνουν οι επιχειρήσεις, στην κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος για το 2022 και στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για τον επόμενο χρόνο. Είχα δεσμευτεί ότι θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί αυτήν την προεκλογική της δέσμευση", διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Θεσσαλονίκη.

  Η επανεκκίνηση της οικονομίας, λίγες ημέρες πριν σηκώσουν…αυλαία τα κύματα επανεκκίνησης δραστηριοτήτων, θα βρεθούν στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου, με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, να αναλύει τα δεδομένα της…επόμενης ημέρας.

  Παράλληλα και σε πλαίσιο ενίσχυσης του μεταρρυθμιστικού και επενδυτικού DNA, ο υπουργός Ανάπτυξη, Άδωνις Γεωργιάδης, θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο για την απλούστευση του πλαισίου αδειοδότησης οικονομικών δραστηριοτήτων, με μία σειρά από σχέδια νόμου που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών να έρχονται στο προσκήνιο και να ψηφίζονται μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

  "Η στήριξη των μεσαίων εισοδημάτων και η άρση των κοινωνικών ανισοτήτων αποτελούν στρατηγικές επιλογές μας. Αυτό, άλλωστε, τόνισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Με τα μέτρα που ανακοινώνονται ενισχύονται εργαζόμενοι  και επιχειρήσεις, δίνεται ανάσα στην αγορά και σημαντική ενίσχυση στη μεσαία τάξη και στις επιχειρήσεις. Έρχονται να προστεθούν σε σημαντικές φοροελαφρύνσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν την πανδημία και στα μέτρα στήριξης, κατά την διάρκεια της.

  Και πρόκειται για κινήσεις, οι οποίες κράτησαν όρθια την κοινωνία και την οικονομία. Οι παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν αυξάνουν τη ρευστότητα στην αγορά, προσελκύουν επενδύσεις και βελτιώνουν το έδαφος για δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας και ισχυρή ανάπτυξη. Είναι μοχλός που δίνει ώθηση στην οικονομία, μετά το τέλος της κρίσης που δημιούργησε η πανδημία", είναι το μήνυμα που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ